Adósságbehajtás külföldön élőként?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
Egy régi szerződésem miatt -állítólag- ezer forint körüli tartozásom van amit én vitatok. A szerződésem felmondtam a cége nem keresett évekig egyáltalán, a napokban kaptam egy felszólítást az NKKV-tól emiatt.
Nem nagy összeg, a fizetésem egy tizede se igazából, azonban véleményem szerint nem jogosan kérik. Nincs igazuk és még azt sem hajlandóak leellenőrizni amit kérek, és bebizonyosodna hogy ők hibáztak. Nyilván a behajtó céget ez nem biztos hogy érdekli.
A kérdésem az lenne hogy mivel Magyarországon nincs semmim egy ideiglenes lakcím kivételével, tulajdonképpen mit tudnak tenni? Ráverhetik mondjuk a rokonaimra? Ha esetleg kifizetem és feljelentem őket hogy jogtalanul kérték, visszakaphatom a pénzem?
aug. 2. 19:21
1/3 anonim válasza:
Majd amikor érkezik egy fizetési meghagyás, 15 napon belül ellentmondasz neki, és a bíróság elfogja dönteni hogy neked van igazad, vagy nekik. Ha utóbbi, akkor fizetsz, sokkal többet, mint amennyit most kérnek, ha neked van igazad, akkor pedig semmit.
3/3 A kérdező kommentje:
260 ezerről kb. Csak gondolom a számot levette az oldal. Azóta kifizettem és egyben fel is jelentettem őket a jogtalan követelés miatt.
aug. 3. 22:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!