Milyen volt magyarországon az élet a munkahelyeken a vállalati kúltura a 90-es és a kétezres években amikor nem munkaerőhiány volt mint ma?
Figyelt kérdés
Akkor még gyerek voltam és nem magyarországon éltünk a családommal, igy kiváncsi lennék rá, mert azt tapasztalom, hogy ma a dolgozők jó része visszaélve a munkaeőhiánnyal nem dolgozik elég keményen, elég alaposan, fittyet hány a termelékenységre, a nemtörődömségei közép és hosszú távú következményeire stb.júl. 23. 16:55
2/9 anonim válasza:
Ha most munkaerőhiány van, akkor miért nem hirdetnek több normális állást és becsülik meg a dolgozókat?
3/9 Gál Gábor 2024 válasza:
Ki voltunk szolgáltatva a munkáltatónak, aki ezzel vissza is élt. A fizetés létminimum alatti volt és a többség nem merte kinyitni a száját. Szerintem a magyar KKV-k most sem sokkal jobbak.
A munkavállalót meg nem megfélemlítéssel kell ösztönözni.
4/9 anonim válasza:
Patkány vállalkozók, akik a módszerváltás időszakában jó időben, jó helyen voltak, majd jöttek az ivadékaik, akik átvették a százmilliósra / milliárdosra hízott vállalkozást. Alkalmazottak feketén, napi 10 óra, heti 6 nap robot. Az alkalmazottak fele-kétharmada a létminumumon élt, azért járt robotolni, hogy tudjon egy szobát bérelni és parizert venni. Másra nem maradt. Akinek volt egy kis sütnivalója az addig járt munkahelyről munkahelyre amíg talált olyat, ahol lehet okosítani (fusi, számlázgatás, raktárkészlet megcsapolása, stb). Aki merészebb volt az külföldre menekült.
5/9 anonim válasza:
Kishazank nagy elonye, hogy nem kell dolgozni. Ez szerintem nem fog valtpzni a kovetkezo szazadban. Csereben lfsz penzt sem fogsz keresni. Verseny termelekenyseg a libsi nyugat szitokszavai es ez igy volt 45 utan mindig (jelzem, hogy nagyjabol elotte is). Nyugatra az ment akinek volt kepzettsege es valami elkepzelese az anyagi elorejutasrol. A tobbiek maradtak.
6/9 anonim válasza:
En is gyerek voltam. Az osztalyban tobb gyereknek mindket szuloje dolgozott de alig tellett nekik ruhara, kajara.
Sokszor protekcio kellett egy gyarimunkahoz is.
7/9 anonim válasza:
Az én családom abban az időben gazdagodott meg, azóta is luxusban élünk.
8/9 anonim válasza:
Az igaz h valtozoak voltak a lehetosegek. Akinek volt egy otlete akkor is meg tudta csinalni. Ade ha nem akartal komyoly munkat vegezni arra is volt lehetoseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!