Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet belőlem sikeres...

Hogyan lehet belőlem sikeres befektető?

Figyelt kérdés

Ma kezdtem el a befektetői pályafutásom azzal, hogy vásároltam egy kis befektetési aranyat.

Ugyanakkor ott van még az állampapír, illetve a tőzsdézés is.

Tudnátok adni pár jó tanácsot egy totál kezdőnek? Köszönöm.

júl. 22. 12:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Jelenleg maximum pár százezer forintot tudnék befektetni még a keretem alapján.
júl. 22. 12:26
 2/7 A kérdező kommentje:
De remélem eljön az idő, amikor már milliókar fogok befektetni :)
júl. 22. 12:27
 3/7 A kérdező kommentje:
*milliókat
júl. 22. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Aranyat :))) jo szarul kezdted...
júl. 22. 12:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Olyan befektetéseket kell tartani, amiknek a reálhozama pozitív és el kell kerülni a negatív reálhozamú befektetéseket.
júl. 22. 13:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Oszt a befektetési aranyat milyen megfontolásból vetted?
júl. 22. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben elméletet el kell sajátítani, piac működését, közgáz alapokat. Utána mehet a befektetés, bár mint olyan, befektetés ezer dolog lehet, kezdve tudással, stb. (Legfontosabb tényező). Ha ugyanis a tudás megvan, akkor a pénz másodlagos, bár ez már egy pro szint.

Ha szigorúan tőzsdézésre, kötvényre, állampapírra gondolunk, akkor vannak erre jó könyvek, pl. Befektetések Klasszikusai sorozat, ott van egy 7 könyves válogatás is ebben a témában (értékalapú-spekuláns, utóbbi ugye nem is befektetés igazából), elég jól szerintem, aztán a lehetőségek mennek a végtelenbe. Ingatlanos témában jó alap pl. Robert G. Allen Vagyonteremtés amit én ismerek.

Ezekből szerintem egy nem hivatásszerű befektetői szemlélet elsajátítható.

júl. 22. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!