Ha 15%-ot kérnek belőle, hogy lesz elég a pénz? diszkalkuliás vagyok, nem értem.
egy legális, bejegyzett hivatalos platformon közösségi finanszírozással akarunk pénzt gyűjteni a projektünkhöz, viszont azt írják, hogy siker esetén (ha összejött a pénz), 15%-ot le kell adnunk nekik belőle.
de így akkor hogy lesz meg kereken a fix összeg nekünk? van egy meghatározott összeg, amire szükségünk van határidőre, ha meglesz, ezt tovább kell utalnunk az egyetemre, ebből finanszíroznánk egy induló vállalkozáshoz a képzésünket, de ha ebből kifizetjük a 15%-ot, honnan pótoljuk ezt a kieső részt?
hoppá, akkor most melyik összeg a jó, melyiket kérjük?
köszi
Ne haragudj, de a "diszkalkiás vagyok" nem azt jelenti, hogy alapvető számításokat sem tudsz elvégezni... Már pedig a százalékszámítás diszkalkuliától függetlenül kellene, hogy menjen.
De még ha te a diszkalkuliád miatt nem is tudod kiszámolni, a többiekkel mi a helyzet? Ők is diszkalkuliások? És ti vagytok a Diszkalkuliások Szövetsége?
Szóval, akárhogy nézzük, szomorú, hogy egy általános iskolás számítást képtelenek vagytok elvégezni, egyetemista létetekre.
Egyenletmegoldással is lehet számolni; legyen x a beteendő összeg, ekkor ennek 15%-a 0,15x, ezek különbsége kell, hogy 600000 legyen, tehát:
x - 0,15x = 600000, vagyis
0,85x = 600000, innen
x = 705883, felfelé egészre kerekítve.
Ha ennél többet gyűjtötök, akkor az mind 600000 forintnál nagyobb levonás utáni összeget fog jelenteni.
OFF:
Remélem ez a kérdés csak egy provokáció!
Én egy fillért sem adnék olyan büfészakosoknak, akik ennyire rosszul számolnak. Az ilyen személyeknek nem egy finanszírozott projekt, hanem szalagmunka való - csakis ott tudnak társadalmilag szignifikáns értéket teremteni - tehát egy fillér sem jár az élősködési ambíciótokhoz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!