Mit tehetnék, hogy regisztrálni tudjak az ebay-re?
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a support-tal, ők meg tudják mondani, hol rontottad el. Viszont ha IBAN-t kér, és utána nem történik semmi, akkor nagy bajban vagy. Nem szabad IBAN-t megadni ebay-en, soha. Ha ilyet kérnek, azt kerüld jó messzire, mert csalásról van szó. Ellenőrizd a számlád és menj a bankba, hogy új számot kérj. De először az összes limitet csökkentsd nullára, nehogy baj legyen. A bankkártyád is zároltathatod, de ez kényelmetlen lehet. Ha bármilyen kódot kér a bank, nehogy megadd, mert minden pénzed elveszted. Semmilyen programot ne tölts le, amire a bank megkér, de telefonon vagy email-ben semmilyen banki dolgot ne csinálj. Azt fogja mondani a bank, hogy elveszted a pénzed, de nehogy bedőlj neki. Ha bármit teszel, csakis személyesen. A saját dolgod persze intézheted, de ha a banktól felhívnak, akkor azonnal tedd le a telefont.
Ami az ebay-t illeti, nem kell hozzá IBAN. PayPal a legjobb, ide regisztrálj be, és akkor PayPal rendszeren keresztül fizethetsz. Ezt nem törik fel, a biztonságot meg rugalmasan konfigurálhatod. Ha a kártyád beregisztrálod, onnan kezdve atom biztos lesz. Persze azt nézd át, hogy mit csinál a paypal, mert jártam már úgy, hogy meg akartam venni valamit és előfizetés lett belőle. Ezt egyébként jelzi, csak figyelni kell rá.
Egyébként ilyen esetekben mindig telefonálj az ügyfélszolgálatnak, mert nagyon hasznos tanácsokat tudnak adni. Ha bankszámlaszámot kérnek, azt csakis hivatalos megbízható oldalon tedd meg. Ne kattints soha a felkínált linkre, de amit a google kidob, azt bármikor használhatod. A csalók soha nem adnak meg email címet, csak egyetlen linket fogsz találni az oldalon. Ebből látni fogod, hogy csalókról van szó. Ha mégis belefutsz, az se gond, csak igyekezz a bankba személyesen intézkedni. Ha felhívnak a banktól, ne állj vele szóba, csak rakd le a telefont. Ha mégis beszélsz vele, ne válaszolj olyan kérdésre, ami személyes adatokra vonatkozik. Csak személyesen intézz mindent a bankban.
A bankszámlaszám, vagy bármilyen más adat önmagában még nem ér semmit. A csalóknak indítani kell egy fizetési tranzakciót. Erről kapsz egy sms-t, amit telefonon próbálnak meg kiszedni belőled. Ha sikerül, onnantól kezdve bármennyit levehetnek a számládról, legalábbis a limit erejéig.
De ha küldenek egy linket, hogy onnan frissítsd a programod, akkor a program minden adatod kérni fogja. Ha megadod, akkor még a limiteket is törölni tudják és pillanatok alatt akkora hitelt vesznek fel a nevedben, hogy életed végéig fizetheted. És te csak azt látod, hogy nem működik a program.
az IBAN-t a regisztralasnal kérte, és nem én úgy tudtam, hogy azzal egymagámban nem tudják levonni a pénzt, és egyebként nem is szedtek le semmit, de paypls nem működnik nálam. Egyébként nem vásárolok onnan, úvyh kamu felhasználókba nem fogok remélhetőleg belefutni
Ékszereket szeretnék eladni, de nem jutok be sehogyan sem
Az IBAN valóban nem elég, hogy bajt csináljanak, kell hozzá kód, illetve engedélyezni is kell az első tranzakciót. Magadtól nem fogod engedélyezni, ezért hívnak fel, hogy rávegyenek valamilyen csellel. Ehhez kell nekik a mobilszám, amit szintén nem szabad megadni, meg az email. Ezek ugyan publikusak, de ha linket küldenek, akkor ilyeneket kérnek.
Ha a google keresőből veszed a linket, az biztonságos, csak az email-ban ajánlott linket nem szabad megnyitni. Olyanra nem emlékszem, hogy IBAN-t kérne, de ettől még lehet. Lehet olyan, hogy kérnek próbautalást, hogy élesben ne legyen gond. A leírást mindig figyelmesen el kell olvasni.
Nem ez volt a logikus lépés, mert ha véletlenül a csaló app-ot szeded le, akkor már nem kellene gondolkoznod, mire költsd a pénzed. De úgy néz ki, a jó progit töltötted le, csak ugyanaz miatt nem tudod beállítani. A leírásból nem tudsz rájönni, mit hibáztál?
Túl kevés az infó, ezért csak tippelni tudok. Lehet, hogy a számlával van a gond. Lehet, hogy kellene lenni rajta pénznek, hogy próba utalást tudjon csinálni. Az is lehet, hogy arra vár, hogy engedélyezd a hozzáférést. Azt te tudod, hogy szoktad engedélyezni, én be szoktam lépni a netbankom oldalára és ott tudom engedélyezni. Persze folyószámlát nem tudom, kell-e engedélyezni, de nézd meg, hogy kéri-e. De a leírást olvasd el, hátha kihagytál valamit. Esetleg másold be ide a leírást, persze adatok nélkül, azok nem kellenek. Az is érdekes, hogy a paypal nem működik. Lehet, hogy nem fér a számládhoz. Habár mindegyik kártyáról megy, ezért sem értem, miért kell az IBAN.
A sima folyószámlának nem szoktak biztonsági gondjai lenni, de azért ellenőrizd, kér-e engedélyezést. Pénz legyen rajta, az viszont lehet, hogy kell. Lehet, hogy neked kell először utalni. Több infó kellene. A paypal-ra kell utalni, anélkül nem tudod megcsinálni. Az utalás nem gond, mert a pénzed nálad marad, csak aktiválni kell egy tranzakciót. De ennek benne kellene lenni a leírásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!