Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem Láttom a nyugdíjamnál?

Miért nem Láttom a nyugdíjamnál?

Figyelt kérdés
Elméletileg a szakmunkás évek és tanfolyamok, ahol van szakmai gyakorlat, bele számít a nyugdíjba. Én lekértem a napjaimat, mégsem jelezte ott. Akkor most bele számít vagy nem?
2024. júl. 7. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:
A "szakmunkás évek" csak szolgálati időnek számít! De jövedelemnek nem számít! És mivel a szakmunkás évekből jövedelmed nem származott igy a nyugdíj alapot sem emeli meg. Szóval csak szolgálati időt szerzel.
2024. júl. 7. 16:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt leírnád részletesebben? Bocsi 2 éve végeztem az iskolába és most kezdtem el ezzel a témával foglalkozni.
2024. júl. 7. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
1-es voltam. Tehát szolgálati időnek számít. Olyan mintha dolgoztál volna. De nyugdíjalapot nem fizettél utána. Igy erre az időre nyugdíj sem jár. Vagyis ha 40 év múlva nyugdíjba mész akkor lesz 42 év munka viszonyod / 42 év szolgálati időd. De csak ennyi.
2024. júl. 7. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:

"Én lekértem a napjaimat, mégsem jelezte ott. "

Mit kértél le?

Fiam 16 éves, kötelező szakmai gyakorlaton van. Vonnak a béréből nyugdíjjárulékot, tehát ez az időszak szolgálati idő lesz a majdani nyugdíjához.

Olyan időszakok, jogviszonyok, amelyek után nincs járulékfizetési kötelezettség (nem vonnak nyugdíjjárulékot -> jelenleg tb. járulékot), többnyire nem is lesznek szolgálati idők a nyugdíjhoz.

2024. júl. 8. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!