Rendeltem a interneten forrólevegős fritőzt. Megkaptam, kifizettem a fuvarozót, kibontottam és NINCSEN benne magyar nyelvű használati utasítás!!! Nevetséges!!! Ez dühítő! Most mit tehetek? Küldjem vissza?
Írsz oda, ahonnan megrendelted, hogy küldjék meg e-mail-ben.
Vagy megkeresed neten.
Ha a fritőz egyébként jó, akkor én ezen nem akadnék ki.
Szerintem a miénkhez sem volt magyar nyelvű útmutató, de bekapcsoltam, van rajta egy időzítő meg egy hőmérséklet állítás.. nem egy agysebészet az üzemeltetése.
De ahogy #1 írta, lehet, hogy van hozzá útmutató neten, úgy még lefordítani is egyszerűbb. Ha nincs, akkor sem okozhat problémát manapság egy idegennyelvű tartalom lefordítása akár Google Translate segítségével okostelefon kamerájával.
Itt a használati utasítás:
1) Gratulál elektromos csellentyűcske megvesz.
2) Krumpli berak, gomb megnyom
3) Krumpli
4) Örül ízletes étel.
Na de a viccet félretéve: ha magyar kereskedőtől vetted, akkor kötelező, hogy legyen magyar nyelvű használati utasítás. Ha tényleg kell, akkor vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel és kérd meg őket, hogy pótolják. Ha nem hajlandóak erre, akkor a fogyasztóvédelemnél érdeklődj ha tényleg elszánt vagy.
Ha viszont egy külföldi kereskedőtől vetted (mondjuk egy szlovák eladó Emagon), akkor te vagy az importőr és ezt a problémát neked kell megoldanod saját magadnak, a kereskedőre -ebben a példában- a szlovák jog vonatkozik, az meg nem hiszem, hogy előírja, hogy kötelező a magyar nyelvű dokumentációt.
Mielőtt "a interneten" vásárolsz:
- az impresszumban nézd meg, hogy magyarországi cég e a tulajdonos. És a telephely is az e, ahonnan küldik.
Az, hogy a hozzád hasonló lelkes amatőröknek magyarul is megcsinálják a lengyelek, szlovákok, románok a weblapot, az még nem jelenti azt, hogy fogsz kapni hozzá magyar nyelvű tájékoztatót csak amiatt, mert a honlap kegyes volt hozzád, és magyar nyelven vásárolhattál. Ne légy dühös! Ez a modern világ már csak ilyen. Ha felkészületlenül vásárolgatsz, könnyen ilyen aknákra lehet futni, de fentebb kaptál egy rakás ötletet, hogyan lehet a képzetlenségből, vagy tudatlanságból eredő hiányosságokat áthidalni. Légy kreatív inkább, mint dühös!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!