Melyik allampapirban erdemes most penzt tartani?
Ahogy a bankkártyáN, úgy az állampapírBAN sincs pénz.
Az állampapírt megvetted annak reményében, hogy az általa ígért jövőbeli kifizetéseket megkapod.
"A sok lepontozójános indokoljon is pls!"
Egy kifejezésen lovagolsz. Ez egy elfogadott, gyakori szóhasználat: "aranyban, részvényben, kötvényben tartja a pénzét". Ugyanolyan, mint ha valaki azt mondja, hogy felszáll a villamosra. (Pedig nincs is szárnya.)
A "bankkártyára utalom a pénzt" utáni kötözködésnek is csak akkor van értelme, ha felmerül a gyanu, hogy valaki a kártyaszámot akarja használni a számlaszám helyett.
Ezeknél a mondatoknál többnyire van egy olyan dolog is, amiben a kérdező segítséget vár. És erre nem kap választ.
Szóval a válasz "Nem hasznos" a megfelelő gomb pl. a #2 kommentre.
Én az első és a harmadik választ írtam.
És ezt most.
"Én az első és a harmadik választ írtam."
És ezt honnan tudhatnánk, az egyforma anonimok között? Ráadásul a lepontozott válaszod (#1) és a rá irányuló kérdés (#3) nem is egymás után következik.
Mindenesetre javítanád az 1-es válasz hasznosságát, ha megírnád, hogy miért gondolod ezt az állampapírt a legjobbnak. Mivel itt senkinek (pláne az anonimoknak) nincs követhető hitelessége, az egyszavas válaszok csak akkor hasznosak, ha van mellettük ellenőrizhető indoklás.
Mert majd' 20% kamatot fizet az idei évben. 🙂
"Mert majd' 20% kamatot fizet az idei évben. 🙂"
Csak az a gond vele, hogy nem lehet megvásárolni! :-(
Az ÁKK-nál már nem kapható olyan PMÁP, aminek a bázis kamatlába a 2023-as infláció lenne.
Így jogos a "nem hasznos" = 0% az 1-es válaszra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!