Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az allampapir hogyan fizet...

Az allampapir hogyan fizet kamatot?

Figyelt kérdés

Mi az a felhalnazott kamat es amit kikuldenek sms-ben?

Hogyan kell kiszamolni?

jún. 16. 14:24
1 2
 1/14 krwkco ***** válasza:
57%

Többféle papír van és többféle kamatozás.

De az biztos, hogy a felhalmozott kamat az, ami az utolsó kamatfizetés óta összegyült, de még nem kaptad meg. SMS meg akkor jön, ha elérkezett a kamatfizetés időpontja és értesítenek, hogy a kamatot jóváírták (egyszerűsítve forintként kifizették) a számládon.

Mindkettő az 1 évre átszámított kamatláb időarányos része.

jún. 16. 14:28
 2/14 anonim ***** válasza:
57%

Többféle papír van és többféle kamatozás.

De az biztos, hogy a felhalmozott kamat az, ami az utolsó kamatfizetés óta összegyült, de még nem kaptad meg. SMS meg akkor jön, ha elérkezett a kamatfizetés időpontja és értesítenek, hogy a kamatot jóváírták (egyszerűsítve forintként kifizették) a számládon.

Mindkettő az 1 évre átszámított kamatláb időarányos része.

jún. 16. 14:32
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Van névértéke. Erre kell szorozni a kamatlábat, hogy megkapjuk mennyi kamatot fizet évente. Ennek az éves kamatnak az 1/365-e (ha évente van kamatfizetés) “felhalmozott kamat”-ként minden nap hozzáadódik az értékéhez, halmozódik rajta. Mikor eljön a kamatfizetés napja, pont annyi felhalmozott kamat lesz a kötvény értékében, amennyi kamatot fizet. Ekkor ez a felhalmozott kamat lenullázódik (“leválik a kupon”/“szelvényvágás”), és pénz formájában a pénzszámládra érkezik. Ekkor kezdődik elölről a kamatfelhalmozódás a következő kamatfizetésig.
jún. 16. 14:36
 4/14 A kérdező kommentje:

A felhalmazott az, amit kikuldenek sms-ben?

Es ha a felhalmazott kamat kevesebb, mibt amit kuldenek sms-ben?

jún. 16. 14:43
 5/14 anonim ***** válasza:
68%
Hallod egyáltalán nem értetted a leírtakat mi?
jún. 16. 14:45
 6/14 A kérdező kommentje:

Nekem pl volt mar olyan, illetve napi 8000 ft tal emeljedig az osszeg ( nem keces penzem van) es pp aprilis 20 tol majus 20ig napi 8000 ft tal emeljedett , ez 240 ezer ft. En majusban kaptam 350 ezer ft kamatot...

Na most ilyenkor mi van?

350 ezerbol 240 ezer ft az 90 ezer ft. A 90ezer ft-ot azt honnan adjak hozza?

Bocs ha nagyon hulye vagyok 😀

jún. 16. 14:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Valaki magyarazza el 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
jún. 16. 14:48
 8/14 krwkco ***** válasza:
57%

"aprilis 20 tol majus 20ig napi 8000 ft tal emeljedett , ez 240 ezer ft. En majusban kaptam 350 ezer ft kamatot..."

Ez úgy lehetséges, ha április 20-án vetted a papírt és akkor a kötvény már összegyüjtött 110 (nem 90) ezer forint kamatot. Azt kifizetted a névértéken felül a vételkor. És kamatfizetéskor visszakaptad ezt a 90 ezret is.

A felhalmozott (de még nem kifizetett) és a kifizetett kamat nem adódik öszze. A kettő ugyanaz. A kamatfizetés napján kifizetik az előző kamatfizetés óta felhalmozott kamatot.

jún. 16. 14:56
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen 110 ezer, bocsi 😀😘
jún. 16. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
A múltkor is kiírtad már ezt a kérdést, és privát üzenetben is rám írtál, én meg elmagyaráztam szerintem elég részletesen. Melyik része nem volt tiszta?
jún. 16. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!