Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Garanciális termék javításra...

Garanciális termék javításra küldése esetén kinek a dolga/költsége a csomagolást biztosítani?

Figyelt kérdés

Vettem egy elektromos rollert 1 éve,lett egy hibája amit garanciálisan megcsinálnának, kértek hogy küldjem el nekik futárral. Viszont én már a dobozát kidobtam. (Tudtommal nem vagyok köteles évekig tárolni.) Nem tudom hogy mibe csomagoljam, akkora dobozt sehol találok amibe bele férne. Tőlük nem kapok semmien segítséget.

Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben kinek a dolga a csomagolast biztosítani? Én úgy gondolom hogy mivel garanciális és ez a hiba szerintük is garanciális javitasba tartozik ezért úgy gondolom hogy az ő feladatuk lenne a csomagolast és szállítást fizetni.

50 km re van a szervíz. Felajánlottam nekik azt is hogy elviszem autóval,vagy küldjenek egy új alkatrészt és kicserélem én, vagy küldjenek egy dobozt amibe vissza tudnám küldeni de ezekre nem kaptam választ.

jún. 12. 09:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb haztartasi gepektol eltekintve (pl mosogep, bojler) a vasarlo feladata a termek szervizbe szallitasa. Az eredeti dobozat valoban nem vagy koteles megorizni, hogy a futarszolgalat miben viszi el, azt valoszinuleg toluk (a futarszolgalattol) kell megkerdezned, a forgalmazonak nem kotelessege dobozt biztositani, vagy barhogy segiteni a termek szervizbe juttatasat.
jún. 12. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A futar cegtol tudsz venni dobozt
jún. 12. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tiéd. Ha a gyártó elismeri a reklamációd jogosságát - mert ez nem a forgalmazó hatásköre, a boltnak nem feladata ezt intézni, nem is tehetik, csak közvetítenek - akkor megtérítik neked a visszaküldés/doboz költségét. Saját szakálladra nem javíthatsz semmit, mert akkor a garanciának annyi.
jún. 12. 09:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha én elviszem személyesen a rollert akkor utána nekem is kell érte menni vagy ő nekik a dolguk visszaküldeni?

jún. 12. 09:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Mediamarket tesco stop shop üzletei sportaruházak teli üres dobozokkal ott érdeklődj mert ingyen adnak . Posta stb drágán adja .
jún. 12. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!