Sok már a megélhetési migráns nyugaton?
Figyelt kérdés
Néha gondolkodom, hogy szerencsét kellene próbálni...jún. 12. 02:21
3/6 anonim válasza:
Szerencsét próbálni egy céllövöldében szokás, nem egy munkahelyen a kollégáid és a cég bőrére, mert igen rövid időn belül, még a próbaidőn belül kirúgnak, aztán mehetsz, amerre látsz. "Megélhetési migráns" alatt nem tudom, mit értesz, a migráns szimplán bevándorlót, gazdasági célból átmenetileg letelepedőt jelent, pl Magyarországon "megélhetési migráns" az oda pár évre áthelyezett német cégvezető is. Ha olyasmire gondolsz, hogy csak úgy kimész bárhová "nyugatra" aztán munka nélkül majd jól dől a pénz, meg segélyekből fényesen eléldegélsz, lakást kapsz, akkor nagyot fogsz koppanni, mert ilyesmi nincs, olvass kevesebb (leginkább 0) magyar kormánypropagandát. Itt "nyugaton" jogosult vagy ingyenes nyelvi felzárkóztató kurzusokra, a gyerekeid integrációs osztályra az iskolában, ha hiányszakmában vállalkozol, kaphatsz rá támogatást.
4/6 anonim válasza:
Gondolom, ez azt akarja jelenteni a kérdezö esetében, hogy odamegy, kap segélyeket, lakhatást és nem csinál semmit.
5/6 anonim válasza:
#5 ja, hát ha a kérdező állampolgársága szerinti hazájában életveszélyben lenne háború, törzsi villongások, éhínség, a vallása, a politikai meggyőződése miatt, akkor természetesen kiszorítanának neki egy ágyat valamelyik menekülttáborban egy szobában 7 afgán menekült között, meg állhat sorban a menzán a krumplilevesért, viszont az integrációs folyamatokban akkor is részt kellene vennie, azaz a kötelező nyelvi kurzusokon, illetve eljárni dolgozni arra a munkahelyre, amit kiválasztottak neki a kompetenciái alapján. Viszont EU állampolgárként a hazájában nincs életveszélyben, szabadon költözhet és vállalhat munkát, tanulhat az anyanyelvén a menekültekkel ellentétben, úgyhogy az ingyenélősködni kívánó magyarosch szerencsepróbálókat az idegenrendészet kitoloncolja a ghecibe, és rájuk verik az ezzel kapcsolatos költségeket, lévén egy nyugati állam sem hülye.
6/6 anonim válasza:
Ezzel ÉN tisztában vagyok, a KÉRDEZÖ NEM, én csak az általa használt kifejezést magyaráztam el, mármint hogy mit szoktak ez alatt érteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!