Vinted-en először vásároltak tőlem valamit. Vagy is azt gondoltam (?)
Szóval, már egy éve felhasználó vagyok, de most töltöttem fel csak a termékeimet. Meg is vette egy felhasználó, de kaptam tőle egy üzenetet, hogy ki kell töltenem valamit. Nem volt gyanús, tudom, aki hülye, haljon meg.
Szóval, rámentem a linkre, kitöltöttem a bankkártya bejel. adataim (email cím, jelszó). Azt írta, hogy adjak meg másik kártyát, mert ezt a felhasználó nem támogatja. Ekkor már gyanús volt, így nem adtam meg semmi mást, az otp fiókomban megváltoztattam a jelszavam. A pénzem még a kártyámon van. Szerintetek lehet ebből baj? Vagy "megúsztam"?
Ha megadtad a kártyád számát is, akkor azonnal tiltsd le a kártyádat és kérj újat a banktól!
Főleg az SMS-es két faktoros azonosítást könnyű megkerülni, de még mindig vannak olyan webes boltok, ahol elég a kártya száma és a CVV.
A netbankhoz új jelszó miatt már nem fér hozzá.
De az csoda ha a kártyát még nem próbálta használni.
Azonnal tiltsd le!
Ne felfüggeszd, ne limitet vegyél le!
Nem éri meg semmi okos módszerrel játszani! Csak a letiltás!
És utána persze új kártyát kell majd igényelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!