Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem nagyon találok a...

Miért nem nagyon találok a neten vörösréz rudat, ingotot?

Figyelt kérdés
Aranyból, ezüstből van. Rézből miért nem nagyon találni?

jún. 2. 00:10
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
jún. 2. 02:05
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
jún. 2. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
41%
Azért mert nem tudod használni megfelelően a Google keresőt.
jún. 2. 15:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem nézni. Akár vásárolni. Nem nagyon árulnak a boltok így értem
jún. 4. 12:23
 5/7 anonim válasza:

Azért mert nem nagyon gyakori az, hogy a rezet "rúdba" öntik, mivel nem lenne sok haszna.

A rezet leginkább kábelekhez és csövekhez használják, csak úgy tárolni nem lenne sok értelme kivéve ha lenne egy kohód, amiben megolvasztod, és aztán formába öntöd, de az nagyon macerás lenne. Azok akik árulják inkább egyből kiöntik a megfelelő alakzatba és azt eladják.

Az aranyat/ezüstöt azért szokták ilyen rúdba önteni, mert nagyon nem kell felhasználni semmire, és rúdként könnyebb tárolni. (az arany elvégre csak szépen néz ki, az ezüst meg legfeljebb áramvezetésre lenne jó, csak túl drága lenne az, hogy ezüstből csináljanak kábeleket.)

Az arany/ezüst rúd értéke miatt inkább egy befektetési forma, és mivel a réznek nincs nagy értéke, nem érdemes belefektetni.

Megnéztem és például a vasból sem leltem ilyen rudat, szerintem ugyanezért az okért. Pedig elismerem király lenne egy ilyen rudat birtokolni, mint a Skyrimben vagy a Minecraftban! :D

Gondoltam ideírok egy értelmesebb választ az előző 3 nagyokos "rendkívül értelmes" válasza után, akik nagyon ügyesen félreértették a kérdést, de azért okoskodtak.

jún. 16. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:

mar miért ne lenne?

[link]

googlerol hallottál már teso?

jún. 16. 14:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
jún. 18. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!