Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nappali tagozatosként vállalha...

Nappali tagozatosként vállalhatok munkát? ( nem diákmeló! )

Figyelt kérdés

20 éves, nappali tagozatos diák vagyok. ( OKJ-s képzésen ) A család anyagi helyzete miatt rendes munkát kéne vállalnom egy darabig, viszont az árvaellátásomhoz szükséges, hogy a nappali tagozatos tanulói jogviszonyom megmaradjon.

Beszéltem a tanárommal, aki elmondta, hogy a suli nagyon rugalmas ilyen téren (megbeszélés szerint nem kéne bejárnom órákra ) viszont nem tudja, hogy ennek milyen jogi követelményei vannak.

Tehát a 8 órás munka vállalásakor feltétlen át kéne iratkozzak estire? :S

2010. okt. 29. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
hétvégén és este is tudsz dolgozni pl, akkor nem...pl teszkó ;)
2010. okt. 29. 18:45
 2/8 A kérdező kommentje:
nappali munkára nagyobb az esélyem, hogy elhelyezkedek. :-/
2010. okt. 29. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Azt hiszem, 8 órát nem tudsz vállalni, max. 6-ot.
2010. okt. 29. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Jogilag semmi akadálya, hogy nappali tagozatosként 8 órás munkaviszonyt létesíts. Ha meg tudod oldani a sulit, akkor nem kell átjelentkezned estire.
2010. okt. 29. 19:19
 5/8 A kérdező kommentje:

igen, meg tudnám oldani a sulit! ez 100%!

na, mivel elég vegyes válaszok születtek, még várok egy kicsit, várom a további véleményeket! :) hátha van olyan, aki tapasztalatból ír! :)

De köszönöm nektek, hogy segítséget nyújtottatok! :)

2010. okt. 29. 19:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból írtam. A vőm nappalis és amellett dolgozik rendesen bejelentve 8 órában. A barátja is ugyanúgy. Mielőtt megkötötték volna a munkaszerződést megnéztük a neten a munka törvénykönyvét és megkérdeztük könyvelőtől és jogásztól is (nem az alkalmazó cég könyvelőjétől). Nincs rá semmilyen jogszabály, hogy nappali mellett ne dolgozhatna. Ugyanúgy vonatkozik rá minden, mint más munkavállalókra (túlóra, szabadság, táppénz, felmondási idő)
2010. okt. 30. 08:27
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

jogiforum.hu

de az árvaellátás nem jár majd

2010. okt. 30. 08:33
 8/8 A kérdező kommentje:
de az árvaellátás feltétele az, hogy legyen nappali tagozaton tanulói jogviszony, nem? ahhoz nekik mi közük, hogy én dolgozom - e vagy sem.... szánalom ez az egész ország, ha ezért megvonják azt a kicsit is...
2010. okt. 31. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!