Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik, ha nemet mondok...

Mi történik, ha nemet mondok a munkára?

Figyelt kérdés
Júniustól nem járok iskolába. Úgy tudom be kell jelentkeznem a munkaügyi központba. Na de tuti ajánlanak munkát, mert van itt egy gyár. 8 általánosom van. Anyám eltart a nyáron és csak szeptembertől szeretnék dolgozni. Mivel semmi segélyt nem kapok, így azt nem vonhatják meg. Mi van, ha később a gyárba szeretnék menni, amit visszautasítok? Nagykorú vagyok
máj. 26. 12:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

regisztrált munkanélkülit foglalkoztató cégek adókedvezményt kapna

Hát véletlenül se kell a szocho-kedvezményhez regisztráltank lenni elég régóta :)

máj. 26. 14:53
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

" Úgy tudom be kell jelentkeznem a munkaügyi központba. "

Nem kell, ez csak egy lehetőség, ami adott esetben segítség lehet. Akár neked, akár a leendő munkáltatódnak -> kedvezmények regisztrált álláskeresők foglalkoztatása esetén.

Nyilván ha regisztrálsz, mint álláskereső, akkor nem ördögtől való, hogy munkát ajánl a munkaügyi központ. Ha nem kapsz ellátást és nem fogadod el a megajánlott munkát, akkor nincs mit megvonjanak tőled, viszont a regisztrációdat törölhetik cserébe, mondván, hogy nem vagy együttműködő az álláskeresésben.

Egészségügyi szolgáltatási járulékot ("TB"), onnantól kezdve kell fizetned, ahogy a diákigazolványod érvényessége + 45 nap lejár. Tehát a 46. naptól, ha addig nem létesítesz biztosítással járó jogviszonyt, mint például munkaviszony.

máj. 27. 05:38
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

3: Nem kell.

De okt. 15-ig van tanulói jogviszonyod.

máj. 27. 13:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13, a tanulói jogviszonya megszűnik júniusban.
máj. 27. 15:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!