Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol és hogyan kell kiváltani...

Hol és hogyan kell kiváltani az őstermelői "kiskönyvet"?

Figyelt kérdés
Rámszakadt szüleim gyümölcsöskertje. Most a korai cseresznye volt. Sajnos a családom nagyon nem édesszájú. Tettem el és dolgoztam fel az ésszerűség határain belül. A fákon is maradt a madaraknak bőven. Még elosztogatni is gond. A barátnőm csak egy kis kóstolót fogadott el. Aki dolgozik nem ér rá vele vesződni. Egyedülálló ismerősöm bár fagyaszt le, ő sem olyan sokat. Nem hittem volna hogy még elosztogatni is gond lesz. A későbbiekben a piacon való eladást fontolgatom. Nincs benne tapasztalatom. Kell hozzá őstermelői? Kérdésem hogyan működik ez? Előre is köszönöm a válaszaitokat?

máj. 25. 08:02
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Igen kell hozzá őstermelői igazolvány.

Évi 600 ezer forintig adómentes.

De még is hirdetheted akár jófogason is.

máj. 25. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Beszélj a falugazdásszal, vagy egy könyvelővel, ők segítenek eligazodni, hogy érdemes.e egyáltalán ezzel foglalkozni, vagy jobban jársz, ha kivágatod és bérbeadod az egészet, vagy eladod, ahogy van.

Egyébként nyilván el lehet adni fű alatt azt a pár üveg befőttet. Amíg valaki nem lesz rosszul tőle, esetleg valaki a faluban nem irigyli meg azt a "nagy halom pénzt" ami így feketén a nyakadba szakad, a NAV se fog vele foglalkozni. De ha beüt utóbbi, már pedig be fog 1-2 éven belül, akkor nagyon megszívod.

máj. 25. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:
#1 - nem 600ezerig, hanem az éves minimálbér feléig adómentes.
máj. 25. 23:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem befőtt eladásra gondoltam. Hanem túl sok a gyümölcs. Városon élek. A kert falun van. Nem tudok mit kezdeni ennyi gyümölccsel. Ráadásul dolgozom még. Talán a piaci eladáson kellene gondolkodnom? Ennek mik a feltételei?
máj. 26. 04:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!