Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy kell részvényt eladni...

Hogy kell részvényt eladni Erste TBSZ számláról?

Figyelt kérdés

Pontról pontra leírnátok kérlek, hogy hogyan kell eladni a meglévő részvényeket egy Ersténél vezetett TBSZ számláról?

Addig megvagyok, hogy: Tőzsdei kereskedés - Kereskedés készletekkel - Eladás.

Felugrik egy ablak mint ajánlat megadása, na ott mit és hogyan kell beállítanom, hogy ne járjak rosszul?

Aktuális árakkal szeretnék szabadulni mindentől, utána pedig az összejött pénzt kiutalni a folyószámlámra.

Köszönöm szépen a segítséget.

máj. 16. 21:44
1 2
 11/17 krwkco ***** válasza:
51%

"Amúgy a WIZZAIR részvénynél nem ad Piaci lehetőséget"

Ez több szempontból érdekes.

Egyrészt most már nincs felsorolva a vételre elérhető tőzsdék között London. Ott vetted vagy forintért a BÉTa-n?

Ha most csak a BÉTa-t kínálja eladásra, akkor abban benne van egy tőzsdék közötti átvitel, ami pénzbe szokott kerülni.

Másrészt a BÉTa-n nekem se jelez ki piacit valamilyen oknál fogva.

Szóval, ha a londoni tőzsdén vetted, akkor fel kellene hívni a brókereket, hogy mi a helyzet ezzel az eladással és milyen költségekre számíthatsz.

De csak éedeklődj és ne adj brókernek eladási megbízást. Hacsak azt nem mondja, hogy nincs online lehetőség. Mert a bróker általi eladásnak általában magasabb a díja, mint az online-nak.

máj. 17. 11:14
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen, a BÉTa-n vettem még régebben.
máj. 17. 11:41
 13/17 A kérdező kommentje:
És forintért vettem, az lemaradt.
máj. 17. 11:43
 14/17 krwkco ***** válasza:
Akkor a BÉTa-s eladással nem lesz semmi gond. Válaszd a limitáras lehetőséget, ahogy leírtam korábban.
máj. 17. 12:35
 15/17 A kérdező kommentje:

Eladtam minden részvényt, de továbbra is mutatja őket a készleteknél.

Ez be fog frissülni valamikor?

máj. 17. 16:28
 16/17 krwkco ***** válasza:

"Eladtam minden részvényt, de továbbra is mutatja őket a készleteknél."

Ha megtörtént az ügylet, akkor az Egyenlegközlőben a "Tulajdon mennyiség"-nél 0 nak kell lenni. Az Elszámolás alatti tételek-nél és Készlet mennyiség-nél a két napon belül eladott részvények száma kell, hogy legyen.

máj. 17. 16:34
 17/17 A kérdező kommentje:
Tulajdon mennyiség még ugyanannyi mint volt, viszont elszámolás alatti mennyiségnél mutatja a teljes összegeket amiket eladtam.
máj. 19. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!