Nyugdíj igényléstől számítva mennyi idő alatt jött meg nektek a határozat?
"Nem gondolod fucsának, hogy a vezető aláírása elött megjön az utalás?"
Sokszor nem. Nyugdíjigénylésnél főleg nem. Nyugdíjelőlegnek hívják. Nem biztos, hogy a pontos összeget kapod meg, de mivel 60 nap az ügyintézés, nem várható el, hogy valaki két hónapig ellátatlan maradjon, így küldenek neki valamennyi összeget, amint kiderül, hogy valóban jogosult lesz az ellátásra, csak még a végösszeg bizonytalan, mert még dolgoznak rajta. Lehet, hogy pont annyit küldenek, amennyi egyébként is a havi nyugdíja lenne. Ha nem (általában kevesebbet szoktak előlegként), akkor a következővel küldik a különbözetet is.
Apámnál is így volt. Ott már benne voltunk a 3. hónapban, és berágtam. Telefonáltam, hogy mit képzelnek, valaki 3 hónapig fényevő lesz, mert nem képesek elbírálni egy nyugdíjigényt. Valami kifogást mondtak rá (ezt inkább hagyjuk, mert szembesítettem a hölgyet a hazugságával), de a következő héten érkezett egy nagyobb összeg, majd hetek múlva jött csak meg a határozat.
Az "aláírást" manapság a közigazgatásban nem úgy kell elképzelni, hogy tollal aláírja a vezető, hanem digitálisan. A rendszerben már benne van, hogy "mehet" a határozat kifele, mert minden jogszabálynak megfelel, csak a technikai része nem fut le addig, mert tömeges iratokról beszélhetünk.
Most csak mondtam egy példát, hogy mikor és hogyan fordulhat elő ez - a számodra furcsa - dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!