Min spóroltok, hogy legyen félretett pénzetek?
Min és mennyit tudtok spórolni havonta vagy akàr évente?
Én pl mindenhova energiatakarékos izzót vettem, elzárom a vízcsapot ha nem vagyok otthon vagy mikor lefekszem aludni. A gázcsapot csak akkor nyitom meg ha főzök, télen meg ugye fűtéshez. Öblítő helyett ecetet használok.
"Min és mennyit tudtok spórolni havonta vagy akàr évente?"
Nem vagyok mélyszegénységben élő, hogy spórolnom kelljen. Én a befektetések embere vagyok, legelőször a saját tudásom gyarapításába fektettem az időt, pénzt, energiát, hogy piacképes végzettségem és tudásom legyen. Utána pedig a 2,5 - 3 milliós havi fizetésem nagyrészét különböző befektetési módokon tárolom pl: saját hitel és tehermentes ingatlant vásároltam Budapesten frekventált helyen amit egyetemistáknak adtam ki albérletnek, állampapírban is tartom egy részét valamint diverzifikálva különböző részvényekben, kisebb hányadát pedig kriptovalutában.
"Min spóroltok...?"
Pl. a banki költségeken. Több számlám is van, egyikre sem fizetek semmit.
Hitelkártyák: a vásárlásnál visszatérítés. A felesleges keret diszkont kincstárjegyben kamatozik és egyben biztosítja az ingyenességhez szükséges havi beutalást.
“Nem vagyok mélyszegénységben élő, hogy spórolnom kelljen”
Tőrölmetszett pénzesproli duma 🤣
Én a vízcsapot rögtön használat után szoktam elzárni. A gázt szintén.
A több félretett pénzhez pedig nem ez a megoldás, hanem többet kell keresni (=több pénzt kell csinálni).
"A víz az szivárog de albérletben vagyok"
Egy tömítés 30 Ft, s kb. 5 perc kicserélni. Nem kell hozzá szerelő.
Egyébként ha csaptelepet kell cserélni (ritka eset, mert a tömítéscsere általában megoldja a gondot), az is megvan pár perc alatt. Nem mindegy, hogy az elszivárgó vizet fizeted akár éveken át, vagy egy új csaptelepet?
A duguláselhárítón!
Inkább háromszor húzom le, ha nagyot kulázok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!