Mi lehet kezdeni 2db 1944-es pengőalapú váltóval?
a váltókövetelést elvileg mindenkitől követelheted, akinek az aláírása szerepel a váltón. teljesen mindegy hogy melyiktől.
viszont valószínűleg az aláírók már meghaltak. ha mégsem, akkor követelheted tőlük, azonban ne feledd el a pengő hiperinflációját. ha teljesíteni akarják, adnak neked két papíradarabot és nem mész vele sokra :)
azzal esetleg próbáélkozhatsz, hogy akkori piaci értéken számolva kéred az értékét, de elég esélytelen, ugyanis a váltó másik szabálya az, hogy lejárat környékén be kell váltani. 60 év múlva nem vagyok benn biztos, hogy érvényes még...
ja, bocs, valamit elfelejtettem (előző HSZ). a váltóra csak annyit kell fizetni ami a váltó névértéke. szóval mégsem követelheted az akkori értékét, csak az adott összeget (pengőben), ami már nem létezik.
szerintem add el régiségkereskedőnek, ez már csak egy papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!