Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jó lenne, ha CBA-k, Coopok...

Jó lenne, ha CBA-k, Coopok vagy Reálok lennének a Sparok és Intersparok helyén?

Figyelt kérdés

2024. márc. 20. 10:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Spar, Tesco, Penny, Lidl, Aldi ahova járok. Mindenhol megvan hogy mi olcsó és mi drága. Nemrég vittem vissza 5 liter használt étolajat Coop-ba, adnak érte 80 forint levásárolható kupont literenként. Vettem rajta négy sört a hétvégére, persze rá kellett még fizetnem. Utána bementem még a Spar-ba, és ugyanazt a négy sört olcsóbban megkaptam volna kupon nélkül, mint a Coop-ban kuponostól.
2024. márc. 25. 23:06
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyértelmű a szándék a kiszorításukra. Ennek a klientúrán kívül a versenyképtelen hazai termelők lennének a nyertesei, a versenyképes hazai termelők és a fogyasztók pedig a vesztesei. Mert az egy dolog, hogy a hazainál versenyképesebb külföldi termékekkel árasztják el a magyar piacot, ugyanakkor a versenyképes magyar termékeket meg viszik külföldre. Ja hogy ez utóbbiból kevés van? Akkor talán azon kellene munkálkodni hogy több legyen.
2024. márc. 25. 23:23
 13/30 Gebrie ***** válasza:
100%
A kérdés magyarúl: jobb lenne ha a jobb minőségű áruk kevesebb helyen lennének elérhetőek? Hát persze, kipcsak fejjel nem kell a verseny hiszen úgy nehezebb a hazai gagyit eladni nem olcsón! Ugyanez a logika, hogy "ha nagy tételben vásárolunk akkor az mindig drágább" lásd lélegeztető gépek!
2024. márc. 26. 02:06
 14/30 Gebrie ***** válasza:
100%
#12, Az is érdekes kérdés, hogy a jó magyar termékeket a határon túl miért adhatják olcsóbban mint itthon??
2024. márc. 26. 02:11
 15/30 A kérdező kommentje:
Szerintem addig kell elzavarni a kormányt, amíg az összes külföldi élelmiszeráruház-láncot ki nem paterolja az országból, mert akkor tényleg mindent el fog árasztani a gagyi.
2024. márc. 26. 08:07
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon nyomják ezt a hazai termék mizériát, csakhogy amíg azt látom, hogy az Aldiban a német gyártású saját márkás, tartósítószer mentes termék olcsóbb, mint ugyanott a hazai gyártású, tartósítószerrel agyonbaszott cucc, addig nem érdekel a hazafiság, a német terméket fogom venni.

Én leggyakrabban Lidl-ben vásárolok és van pár olyan termék, amiből egyszerűen nincs jó minőségű magyar, még drágán sem. Ilyen pl a virsli: még a Pick is ilyen 60% hústartalmú, míg németből van 95%-os is.

2024. márc. 26. 09:11
 17/30 A kérdező kommentje:
Konkrétan le akarják tolni a torkunkon az igénytelen szrt, csak hogy még több pénzhez jussanak.
2024. márc. 26. 09:28
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Bennem mindig az a kérdés merül fel, hogy vajon miért nem megy ki valaki okos magyar ember a CBA vagy Coop vagy Reál menedzsmentjéből Németországba, hogy megtanulja, hogy mitől tud a Spar és a Lidli vagy valamelyik másik jobb minőségű és ugyanakkor olcsbb lenni?

De ez valamiért nem jut eszükbe, csak az, hogy több 10 milliós sportkocsikben feszítsenek.

2024. márc. 26. 14:10
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Sparban és Lidlben vásárolok, így nem orulnek ha lenne barmelyikkel is valami. Cba-ban sztem vagy 5 eve nem is járhattam talan. De a Coop vagy realt sem tervezem jelenleg. Járok hazai boltokba de azok helyi hentesek, zöldségesek meg hasonlók.
2024. márc. 26. 18:07
 20/30 A kérdező kommentje:
A NER szép lassan ráteszi a kezét a hazai élelmiszer-kiskereskedelemre, és megszünteti a piaci versenyt. Ezt is megköszönhetjük a fideszes szavazóknak.
2024. márc. 26. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!