Ne költsek semmire, csakugyan? Valóban ez volna a legjobb megoldás?
A barátnőmmel ketten élünk együtt, éppen nem minimálbérből élünk, de milliókat nem keresünk. Nyilvánvalóan közös ház a cél, de a család 90%-a azt sulykolja belénk, hogy most gyűjteni kell, meg kell húzni a nadrágszíjat aztán ráérünk utazni, hobbikkal foglalkozni majd 15-20 év múlva.
Ez valóban igaz is, nem verem el az egész fizetésem, de úgy érzem, hogy most tudok a gyerekkor után megengedni magamnak több mindent (ami nyilván pénzbe kerül). Így kicsit már rosszul érzem magam, ha tervezek valamit venni/elmenni valahova, hogy azt most akkor mindet gyűjtenem kellene...
Fiatalok-fiatal párok, ti hogyan vélekedtek erről? Hogyan osztjátok a dolgokat?
Mennyit kerestek összesen?
Nagyban függ ettől, hogy tudtok-e a jelenlegi élethelyzetben “élni” és gondolni a jövőre egyszerre.
Konkrét számok nélkül nem lehet megválaszolni.
Felretenni alapbol kell, mert mit er az ember penz nelkul ? A penz kell a boldogulashoz, nehezebb helyzetben legyen mihez nyulni.
Viszont nem szabad megvonni magaroktol dolgokat, nem kell fillereskedni. Gobdolom fiatalok vagytok. Hany evesek vagytok?
Az egyensúly a lényeg.
Tegyetek félre és éljetek is.
Nem érdemes csak az egyiket, vagy másikat csinálni....
Ne hallgass a károgókra! Nem szabad persze minden pénzt elverni, de ne is ülj rajta, mert később nagyon hiányozni fognak a huszas évek, ha nem élsz!
Jellemzően az ember huszonévesen vagy nyugdíjasan tud utazgatni. Harmic fölött csak akkor, ha nincs gyerek. Szóval használd ki!
Jól keresek, és szánok pénzt az életszínvonalamra, pl utazásra, szórakozásra, hobbikra. Viszont havi fix összeget megtakarítok. Fizetésem 35%-a kell arra, hogy biztosan megéljek belőle (albi, kaja, rezsi, bérlet, meg egyéb apróbb dolgok és minimális kimozdulás... az az életszínvonal, amit egyetem alatt, kolisként éltem, csak albiban a párommal), 10%-ot szánok a luxus dolgokra (pl utazás, magasabb életszínvonal fenntartása) és a maradék 55%-ot félreteszem (lakásra, esküvőre, közös jövőre)
Nekem egyelőre ez a terv, de még változhat persze. Most 22 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!