Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Igaz, hogy családon belül,...

Igaz, hogy családon belül, vagy rokon esetén pénzt kölcsön adni kockázatosabb, mint egy barátnak, havernak, munkatársnak, és miért?

Figyelt kérdés
márc. 8. 11:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek kockázatos pénzt kölcsönözni.

A családtagok talán nagyobb megértést várnak el, ha nem tudják időben (vagy semmikor) visszaadni a pénzt.

márc. 8. 11:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mire gondolsz kockázat alatt? Hogy visszakapod-e vagy hogy megromlik a viszony?

Ha mindenképp vissza akarod kapni, akkor érdemes szerződést írni róla, közjegyzővel. Ha tudod nélkülözni, akkor család esetén én inkább ajándékba adnám.

márc. 8. 11:33
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
sose éreztem kockázatosnak, egyrészt azért annyira ismerem a családot, hogy tudjam, melyek azok az elemek, akik ha akarnák se tudnák soha megadni a kért összeget, másrészt ügyvéd és kéttanús szerződés nélkül a saját apám sem ad nekem kölcsön, így lettünk nevelve, a pénzzel szigorúnak kell lenni, hogy ne tegye tönkre az emberi kapcsolatainkat. apró kölyökkorunk óta papíron vezettük, mikor melyik szülő kért kölcsön aprópénzt a futárnak a malacperselyünkből, nem mi leszünk azok a lúzerek, akiket mindenki lehúz pénzzel, mert elhiszik azt a hülye dumát, hogy majd bemondásra is megadja amiről dumcsiztunk.
márc. 8. 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy a legtöbb ember úgy van vele hogy ha családtagtól kapott kölcsön azt nem érzik úgy hogy vissza kellene adni, mondván hogy családtag vagy ennyit csak megtehetsz értem...
márc. 8. 11:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősnek nem adunk kölcsön. Ez alapszabály.
márc. 8. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Nem kockázatosabb, ha minden esetben betartjuk a kockázatkezelési lépéseket, olyan feltételekkel adunk kölcsön, mint harmadik feleknek.

Ez azt jelenti, hogy kvázi egy banki hitelszerződést (és biztosítéki szerződéseket) kell reprodukálni, csak át kell írni benne az adatokat. Intézni kell a jelzálogbejegyzést, stb, stb.

márc. 8. 12:33
 7/14 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem pont családtagnak kissebb a kockázata,persze csak ha megbízol benne.
márc. 8. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Én barátnak adtam 20 éve 2 milliót, azóta sem láttam belőle viszont semmit.
márc. 10. 18:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyon sajnálom. És hogyan lehet ezt feldolgozni? Gondolom, azóta már megszakítottál vele minden kapcsolatot. Papírt írtatok róla vagy megbíztál benne?
márc. 10. 18:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Kölcsönszerződés és a kockázat nulla.

Egyébként szerintem a kockázat mértéke azonos. Ha kölcsönadsz, vess rá keresztet és, ha visszakapod, örülj!

márc. 11. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!