Én úgy érzem valami gazdasági válság közeleg felénk. Igazam lehet?
Már ketten vagyunk.
A 80-as években is megéreztem a szocializmus bukását, pedig semmi hír nem volt róla a TV-ben vagy máshol.
Az emberek hangulata a mélyponton van, tán jobban mint a rendszerváltáskor.
Itt a gyakorin már 10 éve megy, hogy államcsőd lesz, meg jön a recesszió.
Ők is érezték, mégse lett belőle semmi.
Igen, lesz gazdasági válság, csak nem tudjuk, hogy 1, 5 vagy 10 év múlva. Ha minden évben megjósolja valaki, akkor előbb-utóbb valakinek igaza lesz. De ettől ő még nem lesz okosabb, mint a másik 99, akinek nem lett igaza. :)
Most ugyanott tartunk, ahol 2008-ban, mindenhol leépítések, az emberek visszafogták a kiadásokat (vagy előrelátásbol, vagy kényszerből, mert az infláció elvitte a pénzt).
Termelés mindenhol visszaesett.
Az építőipar is fullad már, a vendéglátás is lejtmenetben, indulhat a láncreakció.
Ez nem magyarországi, hanem EU szintű probléma
Pont, hogy nem EU szintű probléma, a Kínai és Amerikai kulcs szektorok szarják össze magukat fokozatosan egy-másfél éve, plusz két regionális konfliktus EUtól keletre. Ennek az EU elszenvedője legfeljebb.
Sajnos igen, már benne vagyunk a válságban, például az inflációs adatok ezt támasztják alá.
Ez sajnos nem a Covid óta kezdődött, a forint már a Covid járvány előtt (2020) is gyengült. Pl: 2017-'18.
A hazai ingatlan piac a 2010-es évek közepétől szállt el [2015/16].
A 2008-as válságból kiindulva szerintem a mostani egy folytatása lehet az előző válságnak.
Az EU az egyik legnagyobb elszenvedője a mostani gazdasági válságnak, de az USA, Oroszország és Kína is megérzik. ( Nagyhatalmakra is ugyanúgy hatással van ).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!