Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkanélkülieknek meddig jár...

Munkanélkülieknek meddig jár a bkv bérlet ? 3 hònapig vagy amìg nincs munkája ? Van aki kapja van aki nem ? Mindenhol mást mondanak.

Figyelt kérdés
2024. febr. 22. 17:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Addig, ameddig aktívan benne vagy a munkakereső nyilvántartásban.

Ez végtelen ideig mehet.

Amire viszont figyelni kell:

1. Minden hónapban új igazolást kell kérni e-papíron, aztán postán küldenek egy papírt, amivel személyesen kell megvenni egy jegypénztárnál (automatánál és online nem lehet).

2. Ez a papír mindig legyen nálad. Olyan, mint régen az iskolában az új diákigazolvány igénylésnél kiadott papír. Ezzel igazolod, hogy jogosult vagy rá. Ha ez nincs nálad, a bérletet helyben, azonnali hatállyal érvénytelenítik.

3. Az igénylőpapír 30 napig érvényes. Ha Március 10-én állítják ki, akkor Április 9-én tudsz utoljára bérletet venni vele, 10-én már nem fogadják el, új papírt kell kérni.

4. Nem tudom ez így van-e még, de pár hónapja ez volt: Csak aznap induló bérletként tudták kiadni. Tehát ha az előző szombati nappal járna le, de neked vasárnap is menni kéne valahova, akkor ha nincs a közeledben hétvégén is nyitva lévő jegypénztár, kénytelen vagy már pénteken megvenni és benyelni két nap elvesztegetését.

5. ELEGET TENNI A JELENTKEZÉSI KÖTELEZETTSÉGNEK!

Ez a legfontosabb! Már meg lehet tenni online is, csak nem szabad elfelejteni! Ha Május 9-én lenne megjelenési kötelezettséged, de elfelejted, 10-én már jön is az értesítés, hogy kidobtak a rendszerből.

Ezután ha újra szeretnél bérletet venni és ehhez papírt kérni, akkor újra regisztrálni kell a kezdeti procedúrával, kilépős papírokkal, kiskönyvvel, lópikulával.

Viszont ha mindent betartasz, akkor nincs határa, addig lehet igényelni, amig érvényesen regisztrálva vagy a munkaügyiben.

2024. febr. 22. 23:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
2024. febr. 27. 08:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!