Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy csinálhatnak ilyet a...

Hogy csinálhatnak ilyet a végrehajtó és közjegyző?

Figyelt kérdés
Anyám ma kapott nyugdíjat és sírva mesélte hogy el is ment belőle egy rakás pénz. Felhivta a bankot ahol mondták hogy inkasszó van a számláján. Felhivta a végrehajtót és ott közölték hogy egy 2007es 70ezres provident hitel aminek ő volt a kezese. Azóta semmilyen papírt nem kapott. Se végrehajtótól se közjegyzőtől senkitől. Igy elég nehéz kifogással élni. Hogy a fenébe lehet ezt megcsinálni
2024. jan. 12. 11:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Végrehajtó akkor nyúl a bankszámlához, ha bíróság által kiállított végrehajtható okirat van a birtokában.

Tehát történtek dolgok a Provident részéről, hogy behajtsa anyukádon a követelését. Azt, hogy miért nem kapott értesítéseket ezekről, nem tudom. Ahogy már ajánlották, kérje ki a végrehajtótól az összes iratot, ami keletkezett az ügyben, köztük azt is, hogy milyen címre, mit és mikor postáztak anyukádnak.

2024. jan. 12. 19:47
 12/15 A kérdező kommentje:
Nos hát ma elmentünk egyből nyitáskor a végrehajtóhoz ügyvéd ismerőssel. Kikértük az iratokat amit elsőre nem akartak megtenni. Persze nem kérés volt . bíróságon kikértük a mappát abból kiderült hogy 9 éve volt a legutóbbi levelezés az adóssal. Anyám soha senkitől semmilyen levelet nem kapott és nem is adtak fel.vissza végrehajtóhoz ahol ügyvédi felszólítást kaptak hogy a levont összeget a mai nap utalják vissza. Onnét ügyészségre ahol feljelentettük a közjegyzőt is és a végrehajtót is. Az ügyvéd szerint ha végigvisszük a dolgot akkor mindkettő mehet utcát söprögetni. Még pénteken felvettem a kapcsolatot a mi hazánkkal ahonnét azt tudtam meg hogy ez a közjegyző és a végrehajtó ellen már több mint 700 panasz érkezett hozzájuk és több bírósági ügy is folyamatban van. Van itt hivatali visszaélés sikkasztás zsarolás okirattal visszaélés okirathamisítás minden ami kell.sajna az az igazság hogy ez magyarország. Undorító becstelen patkányok kokettálnak a fejünk felett és szinte azt csinálnak amit akarnak
2024. jan. 15. 08:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit sántít a történeted. Már bocsi...

Mint ahogy írtam, végrehajtást kizárólag végrehajtható okirat birtokában lehet elindítani. Nem tudom elképzelni, hogy anyukád soha nem kapott egyetlen egy felszólítást sem - első körben a Providenttől - aki a végrehajtási eljárást kezdeményezte.

Továbbá, ha az adós nem hivatkozik az elévülésre, akkor azt nem is fogják elévültként kezelni. Nem azért, mert így döntöttek, hanem azért, mert a jogszabály ekként kezeli a polgárjogi tartozásokat.

Értsd: A végrehajtási eljárás elindításához bőven elég egy felszólítás az adós felé egyetlenegyszer. Ha nem mond annak ellent, akkor végrehajtható még akkor is, ha soha többet nem kap felszólítást a tartozásával kapcsolatban. Ha ellenmond, akkor perré alakul a dolog, ahol a bíróság majd eldönti, hogy jogos a Provident követelése vagy sem. Ha jogos, akkor kiállít a bíróság egy végrehajtható okiratot róla, és az alapján elindulhat a végrehajtás.

Ha úgy kezdeményezett a Provident végrehajtást anyukád ellen, hogy a "kötelező" felszólítást sem lépte meg felé, na ott van bukta. Nem a végrehajtó dolga ez, hanem anyukád esetében a Providentté volt/lett volna.

Persze az sem kizárt, hogy visszaélés történt, de erősen kétlem, hogy valaki megrezegteti maga alatt a lécet olyankor, amikor egyébként is tele van a sajtó a végrehajtók főatyaúristenének bukásával.

Mondjuk ez még nem jelenti azt, hogy alatta mindenki más hasonlóképpen cselekedett.

2024. jan. 16. 03:51
 14/15 anonim ***** válasza:

#13: egy ilyen csalás legalizálásához amúgy elég, ha "elveszik az ertesítő".

A csodálatos jogrendünkben a nem kézbesített tértivevényes levél is kézbesítettnek van tekintve.

2024. jan. 16. 08:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha az értesítő "elveszik", arról nem a végrehajtó, vagy a közjegyző tehet, mivel nem ők helyezik azt el a postaládában.

Nem gondolnám, hogy a fenti két fél összejátszana a postással, hogy így rendezzék el a dolgokat csalás céljából.

Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

Ha felvettem hitelt, vagy kölcsönt akárhonnan és nem fizettem maradéktalanul vissza, arról azért szokott tudomásom lenni. Ha még felelősségteljes felnőtt is vagyok hozzá, akkor figyelemmel követem a dolgaimat, köztük a visszafizetési kötelezettségeimet is.

Én így gondolom...

2024. jan. 17. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!