Találtam felujitaskor 40 darab régi zöld ezrest, mennyit ér vagy valaki keres ilyet? Van értéke ha igen mennyi?
Sajnos így van. Patika (gyűjtői) állapotban ér pár száz forintot darabja, ha találsz valaki, aki megveszi, de ez sem egyszerű.
Egyre kevesebben foglalkozak ezzel a hobbival, jellemzően több gyűjtemény van a piacon, mint gyűjtő, aki felszívja az eladó cuccot (nyilván nagyon ritka antik érméknek vagy egyéb ritkaságoknak van ma is pezsgő piaca, de attól, hogy egy pénz régi még nem lesz értékes)
Szerintem rakd el, az utódodnak jó lesz. Pld anno a rajztanár a régi cserépedényért 5- öst adott. 😁 Vagy csak megmutatni is érdekes lesz. Az is lehet idővel mégis lesz értéke.
Nekem is vannak még millpengőim.
" Az is lehet idővel mégis lesz értéke."
Nemm lesz. Ahogy a millpengőnek sem lett. 1-1 izgalmas/ritka évjárat esetleg értékes lesz, de az is csak makulátlan állapotban.
Az elmúlt 100 év magyar bankóiból minden korlátlan mennyiségben kapható nagyon jó állapotban (értsd sosem használt), nincs annyi gyűjtő, hogy ennek bármi értéke legyen, külföldön pedig a magyar pénzek nem keresettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!