Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 18 éves vagyok és szeretnék...

Ha 18 éves vagyok és szeretnék albérletbe menni, akkor melyik szülő fizeti nekem a gyerektartást? 3.-os gimis vagyok, eddig anyánál laktam.

Figyelt kérdés
jan. 3. 18:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jogilag csak kötelesek fizetni valamit, ha még gimibe járok. Családi pótlékot azt tuti, h én kapom.
jan. 5. 14:20
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

jogilag egy fillért nem kötelesek fizetni neked. Egyetlen forintot sem.

Amit kötelesek, hogy ellátást biztosítsanak neked: ételt, fedelet, egy helyet, ahol alhatsz.

Semmi mást nem kell, hogy adjanak. És megsúgom, az étel minősége is olyan, hogy amint nem vagy alultáplált, megfelelnek a szüleid a minimum elvárásnak, szóval kb kifőzött tészta valami fagyasztott zöldséggel már megfelel, a hely ahol alhatsz is olyan, hogy éppen megüsse az EÜ határértékeket (hiszen van akinek a háza eleve valami lepattant putri).

A gyerektartást, a családi pótlékot mind azért kapják a SZÜLŐK, hogy ezt biztosíthassák számodra.

(komolyan kételkedem, hogy gimnazista vagy e vagy csak troll)

jan. 5. 14:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszi 12es. A családi pótlékot megkérdeztem a kormányhivatalban, azt tuti én kapom. Gyerektartást nem tudtam csak.
jan. 5. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha nagykoru leszel es szabad akaratodbol elkoltozol egy alberletbe akkor milyen jogon fizetne gyerektartast neked barki is? Nyilvan nem tanulni fogsz, kulonben ehenhalnal az alberletben. Ha meg dolgozol akkor semmi nem jar.

Csaladi potlek sem jar.

jan. 5. 15:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Annyival kiegeszitenem az elozot, hogy amit akarsz az pont a suli miatt nem mukodik. Hiaba jarsz, a csaladi es a gyerektartas nem eleg alberletre es letfenntartasra. Van fogalmad az arakrol? Tehat hiaba lennel jogosult mindkettore, ehen fogsz halni. Ha meg dolgoznal teljes allasban es nem tanulnal akkor nem jarna semmi.
jan. 5. 15:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Mit akarsz a 13000ftos csaladibol? Meg mondjuk a 30000es gyerektartasbol? De ha 50k. Az is semmi. Onallo elethez edeskeves.
jan. 5. 15:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Barátommal ketten.
jan. 5. 18:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Ja hogy a farok..az mas.

Akkor 200k jar havonta.

jan. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!