Levelezősként megbüntetett a BKV ellenőr, jogos?
Sajnos abban a hiszemben, hogy levelezősként is vehetek budapest bérletet, odaadtam a diákom az ellenőrnek, aki megbüntetett. A diákon lévő lakcímem vidéki, de nem vehetek bérletet az budapesti utazáshoz? Jobban megéri így, mert most sokat kell majd suliba járni a vizsgák miatt.
Azt mondta, hogy ki kell fizetni a diák és a felnőtt bérlet közötti különbséget, majd azt bemutatni az Akácfában 2000 Ft bünti mellett. Ez így majdnem 9000 Ft.
Bérletet bárki vehet, lakcímtől függetlenül.
Szerintem diák bérletet nem vehetsz a levelezős diákigazolvánnyal. Legalábbis nekem nem fogadták el annó (3 éve), mert nem nappalis. Ezért mondta az ellenőr, amit leírtál az utolsó bekezdésedben.
Jogos. Levelezős hallgatóként nem illet meg a diákbérlet (mivel ugye van időd mellette dolgozni), így ezt a kedvezményt - igaz, tudtodon kívül - jogosulatlanul vetted igénybe.
A lakcímed nem számít ilyen szempontból, csak a jogviszonyod.
És még olcsón megúsztad, a bkv honlapján ugyanis ez áll:
"Budapest Főváros Közgyűlése 74/2009. (XII.10.) önkormányzati rendelete 5.§-a és a BKV Zrt. érvényben lévő Üzletszabályzata alapján,
12.000,- Ft pótdíjat köteles fizetni 2010. január 1-jétől az, aki
jegy nélkül, érvénytelen jeggyel, bérlettel, utazási igazolvánnyal kísérli meg az utazást, illetve valamilyen kedvezményt jogosulatlanul vesz igénybe"
Rád pedig ez utóbbi vonatkozik.
Szóval szerintem ne nagyon ugrálj, hanem ezt most fizesd be (mielőtt a pénztáros rájön, hogy igazából még 10 ezret ki kell számláznia neked), aztán pedig gondolkozz el, hogy jársz jobban, a 9000 Ft-os teljes árú bérlettel vagy egy tömb jeggyel.
De ugyanolyan a színe mindkettőnek!!!
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-22 13:45
Oké, lehet, hogy tévedtem, de az biztos, hogy a levelezős diák elején egy boríték van, a nappalison meg egy nap. Ha azt kiszurják akkor vége. Azért az ellenőrök se hülyék!
Max csak akkorm nem büntetnek meg ha nem akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!