Mit tennétek ha egy cég azt kérné tőletek hogy készpénzben fizessetek a szolgáltatásárt hogy ne kelljen neki számlát kiállitani és adózni?
Magyarországon jártam és kerestem valakit aki felvisz a reptérre. Se rokon se ismerős nem volt aki ráért volna vagy aki mert volna vezetni a főváros környékén, igy utolsó pillanatban találtam egy céget aki tűrhető áron vállal reptéri transzfert.
Az uriember húzta a száját mikor kérdeztem hogy kártyával tudok e fizetni. Azt mondta hogy készpénzt szeretne mert kártyás fizetésnél van áfa , béfa meg minden más. Nagy cégről van szó akik emellett más szolgáltatásokat is nyujtanak, van több alkalmazott, rendes irodajuk van, szoval nem értem miért sporolnak azon az áfán amit a néhany tizezer után kellett volna befizetniük, de gondolom mással is ezt csináják, szoval havonta akár százezreket rak a cég zsebre adózatlanul.
Nekem csak hitelkártyám van általában amit midnenhol elfogadtak, a legkisebb boltban is és a bankom nagyon jó árfolyamon vált. Ezzel nem lehet ATMből pénzt felvenni.
Nem éri meg készpénzt hoznom amit forintra váltok mert drágán váltanak a pénzváltók és jol megadóztatnak. Szerencsére volt nálam annyi kp de amugy nem szoktam vinni magammal.
Ti mit tettetek volna? ragaszkodtatok volna a kártyás fizetéshez, kerestetek volna másik szolgáltatót(utolso pillanatban nehéz lett volna találni) vagy alkudoztatok volna hogy ha spórol áfát akkor adjon kedvezményt?
Megmondtam volna, hogy nincs kp-m.
Áfát fizetési módtól függetlenül kell fizetnie, max nincs terminál tranzakciós díj a bank felé.
Ha felszállsz a 100E buszra akkor olcsón megúszod.
Ha a taxi neked drága akkor ne csodálkozz hogy egy másik "cég" nem akar számlát adni!
Nem Budapestről mentem Vecsésre hanem vidéki városból, igy a 100E busz nem jatszik.
Az szareves ha valaki nem akar penzt valtani? Minden vallalkozas koteles elektronikus fizetesi lehetoseget biztositani, ha ezt nem akarja vallalni akkor ne legyen vallalkozo.
Marad a tömegközlekedés.
Vecsés-->Budapest vonat vagy autóbusz
Budapest-->Ferihegy 100E
Te vagy az aki fizet egy szolgáltatásért. Ha nem ad számlát akkor ne vedd igénybe!
-Józsi, 20 ezerért kp-ben számla nélkül beviszlek a reptérre.
-Köszi, Laci de nekem csak számlával jó így keresek mást.
Ugye milyen egyszerű?
Halkan jegyzem meg, hogy a tömegközlekedésre online is tudsz venni magadnak jegyet. Tehát nem kell kp-t használnod.
Kíváncsian várom, hogy milyen kifogást találsz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!