Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy kapok ajánlato...

Van olyan, hogy kapok ajánlatot egy cégtől, végül mégsem vesznek fel?

Figyelt kérdés

Kaptam egy cégtől ajánlatot, amit alá is írtam, szerződést még nem kötöttünk. Lehetséges, hogy végül mégsem engem választanak? Pl. beküldöm a diplomáimat és nem tetszik nekik, hogy hármas az egyik? :P

Január közepén kezdenék, most van adategyeztetés.

Köszi!

2023. dec. 19. 17:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Próbaidő alatt bármikor kirúghatnak, indokolni se kell. Akár azért is, mert nem illesz a csapatba, viszont csak azért, mert hármas a diplomád nem hiszem (amennyiben nem hazudtál). Viszont ami jelenleg veled történt, teljesen természetes, rendszerint én is első munkanap írtam alá a szerződésem.
2023. dec. 19. 19:31
 12/18 A kérdező kommentje:

Okés, köszi a válaszokat (még azokat is, amik kicsit bunkóra sikeredtek), mondom, bennem meg se fordult, hogy ez komolyan előfordulhat, hogy egyik helyen felmondok mert ajánlatot kaptam és végül mégsem vesznek fel, csak egy kollégával beszéltem a minap, aki mesélte, hogy ismerőse már járt így pórul. Nem kamuztam interjún, önéletrajzban, csak azért így kicsit belém rakta a parát. Aztán ha nem vesznek fel, akkor max. megyek máshova, de na... :D

Szóval köszi mindenkinek.

2023. dec. 19. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Normális világban nem is fordulna elő, de ez egy vicc ami manapság megy. Nincsenek gátlások.
2023. dec. 19. 20:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Én jelenleg pont így vagyok. Kaptam írásbeli ajánlatot egy cégtől, visszaírtam, hogy elfogadom. Január 15-én megyek aláírni a szerződést. A mostani munkahelyemen a felmondási időmet töltöm.

Ez lesz a 4. munkahelyem, és eddig is mindig így csináltuk. Eleinte én is paráztam, de ezt tényleg így szokták csinálni.

Normális cég nem kamuzik ilyennel. A multik pedig ebből a szempontból megbízhatóak. A hármas diploma senkit sem érdekel. Sőt, ez leginkább úgy szokott kinézni, hogy a HR-nek leadod a papírjaidat, akik szépen beteszik a fiókba, és a közvetlen főnököd már nem is látja. Ha esetleg az derülne ki, hogy nincs is diplomád, pedig bekamuztad az interjún, na az már gond lenne. De így nem fog senkinek feltűnni.

Próbaidő alatt valóban bármikor indoklás nélkül kirúghatnak. Akár azért, mert nem illesz a csapatba, vagy úgy látják, hogy képtelen leszel a feladatra. Ez azért szerintem elég ritka, bár nálunk volt olyan ember, hogy elküldték, mert totál pszichopata volt. Azt egyébként nem is értettem, hogy a főnök miért vette fel, mert ránézésre sem volt normális a srác.

Hogy alkalmas leszel-e a feladatra az nem biztos, hogy kiderül 3 hónap alatt. A legtöbb szellemi munka azért elég összetett, nem lehet 3 hónap alatt megtanulni. Az viszont kiderülhet, ha teljesen analfabéta az illető vagy nem is akarja megtanulni.

Nálunk volt olyan, hogy felvettünk valakit, és én tanítottam be, és mondtam a főnöknek, hogy teljesen alkalmatlan. Erre azt mondta a főnök, hogy pedig olyan cuki, ne legyek már ilyen rosszindulatú. Ja, oké. 2 éve van itt, még mindig nem dolgozik önállóan, most már szóltak neki, erre megsértődött, és 2 hónapja táppénzen van. Hát, én pedig szóltam.

Nem akarlak megijeszteni, de olyan is volt nálunk, hogy kijött az ukáz, hogy 10 %-os leépítés kell. Ilyenkor egy multi azt nézi, hogy kit tud elküldeni jogi következmények nélkül. És elküldték az összes próbaidőst, és nem igazán érdekelte a HR-t, hogy az adott manager hogy oldja majd meg a munkát. Ettől én is parázok most kicsit, mert a férjemet majdnem így rúgták ki, alig tudta a főnöke megmenteni. De azért ez is relatíve ritka, én nagyon remélem, hogy nem leszek ilyen helyzetben (és neked is drukkolok), hogy ne pont ebben a 3 hónapban találjanak ki ilyesmit.

2023. dec. 19. 21:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Barátommal munkakezdés előtt pár nappal közölte a kedves Telekom, hogy mégsem lesznek gyakorlati helyek.
2023. dec. 19. 22:00
 16/18 anonim ***** válasza:

A gyakorlati hely az azért más téma. Gyakornokot bármikor bárhol talál.

Engem például senior helyre vettek fel, én nem tudom elképzelni, hogy meggondolnák magukat. Elég hosszú folyamat volt, hónapokig kerestek, költöttek fejvadászra, és három körös interjú volt. Ha ezek után meggondolják magukat, akkor elég ostobák.

Hacsak próbaidő alatt nem találnak ki valami leépítést, én nem félek ettől. 14-es voltam.

2023. dec. 19. 22:07
 17/18 anonim ***** válasza:
16) Mármint felvettek 15-20 gyakornokot, de kiderült, hogy mégsincs rájuk keret, így nem kezdhettek el dolgpzni.
2023. dec. 19. 22:58
 18/18 anonim ***** válasza:

" nem tetszik nekik, hogy hármas az egyik "

Bizony-bizony. Mégis hogy képzeled, hogy te dolgozni akarsz egy multinál Úgy, hogy nem minden jegyed 5-ös ? ! Skandallum !

( amúgy a kutya nem foglalkozik azzal egy cégnél mással, mint hogy van diplomád annál az oktatási intézménynél, amit beírtál a CV-dbe, vagy nincs. Bináris opció. )

2023. dec. 20. 23:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!