Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha tartozik valaki és most...

Ha tartozik valaki és most csinál valamit az autómon, megkérdezzem hogy mivel tartozok?

Figyelt kérdés
Tartozik nekem egy ismerős és most a kocsimon fog egy kicsit dolgozni (polírozás) és érdekelne hogy ti megkérdeznétek hogy mivel tartozik vagy inkább rákérdeznétek hogy az adóssággal mi lesz? Nem nagy összeg, kb 100 ezer ft, és volt már máskor is hogy segített az autón csinálni ezt-azt, igaz én is segítettem már neki. Szóval mit csináljak? Nyilván nem fog elkérni semmit de érdekelne hogy ti mit mondanátok?

2023. dec. 14. 15:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Felnőtt intelligens emberek az alábbiak szerint számolnak el, és hajtanak végre egymás közt tranzakciókat:

0.lépés - Ismerős tartozása szerelés előtt: 100

1.lépés - Megkérdezted szerelés előtt, hogy mennyiért szerel és azt válaszolta, hogy 90. Felajánlod, hogy tartozásának részleges elengedése lesz a kiegyenlítés módja.

2.lépés - Kezet fogtatok, a feltételek elfogadtattak.

3.lépés - A szerelés megtörtént és az eredménnyel elégedett vagy, teljesítettnek nyilvánítottad a megállapodást.

4.lépés - Ismerős tartozása a szerelés után: 10

2023. dec. 14. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Én megkérdezném, ha kérne valamit, biztosan kifizetném azonnal, majd eljönnék. Ebből megtudom milyen ember valójában.

Majd másnap megkeresném, és érdeklődnék, hogy mikor tervezi visszaadni a tartozást, és szívességet sem kérnék tőle ezután.

Ha nem kér semmit, akkor pedig piros pontot neki. A kamat fejében rendezte egy kis munkával, de attól még a tartozás fennáll.

Ami fura nekem, hogy polírosként vagy fényezőként hogyhogy szüksége van 100 ezer ft-ra?

Még ha alkalmazott is, napi 30-40 alatt nem megy már el senki dolgozni autóiparban.

2023. dec. 14. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!