Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy garzon tetszik nekem,...

Egy garzon tetszik nekem, beszéltem az ingatlanos sál és kiderült?

Figyelt kérdés

Hogy egy hónappal a költözés előtt, le kellene foglalkoznom ami 230 ezer forint!!

Az átvételi elism.nem reagàlt, majd azt írta a bérl.szerz. csak januárba lenne .Azaz semmi hivatalos nyoma nem lenne, és szerintetek ezt valaki képes bevàllani? Nekem bűzlik a dolog,egy az hogy foglalóra se kérnek el ennyit nem ? És hogy van pofàjuk....semmi hivatalos papír nélkül ezt csinálni.

2023. dec. 10. 09:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom tulajdoni lapot sem láttál és az ingatlanos a saját megbízási szerződését se mutatta meg, sőt, magát a garzont se láttad, hogy létezik-e, vagy egyáltalán kiadó-e, vagy laknak benne.
2023. dec. 10. 12:14
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Bérleti szerződést amúgy sem szokás foglalózni.

Foglaló az adásvételnél van.

2023. dec. 10. 12:26
 13/18 A kérdező kommentje:

Semmit nem láttam

A kauciót azaz a két havi lakbért nevezte ez a nő foglalónak

2023. dec. 10. 19:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Mármint Facebookon láttam csak képeket a lakásról ahol hirdeti
2023. dec. 10. 19:08
 15/18 krwkco ***** válasza:
53%

Hogy látom én a helyzetet:

- Egy potenciális bérlőnek megmutatni egy lakást kb. 1 óra elfoglaltság és egyben zaklatni kell a még ott lakókat. Érthető, hogy a tulaj nem akar olyanokkal foglalkozni, akik nem tudnak 230 ezer forintot felmutatni. És ennek a legegyszerűbb módja a készpénz. Ennyi készpénz felvétele ATM-ből párezer forint. Ennyit el lehet várni a komoly vevőktől.

Más kérdés, hogy bizonylat nélkül nem kell átadnod.

- A nő foglalónak nevezte a kauciót, de Te miért nevezted annak a kérdésedben? Foglaló, előleg, kaució és előre fizetett bérleti díj ezek teljesen különböző dolgok, amivel nem árt tisztában lenned.

- Csak januárban lehet beköltözni, de a tulajdonos már most kér 230 ezer forintot (kauciót?). Teljesen érthető, hogy nem akarja, hogy most valaki nagyon elszánt bérlőként jelentkezzen és aztán januárban kijelentse, hogy "bocs, mégse".

Egyszóval, ha potenciálisan tetszik a lakás, megfelelő a bére, megfelel a januári költözés, akkor kaparj össze 230 ezer kp-t és megfelelő előszerződés aláírása és a tulajdoni lap felmutatása után legyél nyitott az átadásra. Ha soknak találod a kockázatot, akkor megegyezés szerint egy részét. Vihetsz magaddal egy általad előkészített átvételi elismervényt is a szerződés fő elemeinek feltüntetésével.

2023. dec. 10. 19:47
 16/18 anonim ***** válasza:
És két tanút is lehetőleg.
2023. dec. 10. 21:25
 17/18 A kérdező kommentje:

Tisztàban vagyok vele,azért írtam úgy mert a nő azt írta.

És nem nekem kellene vinni ...plusz semmi hivatalos papír nem lenne, csak a pénzt kellene vinnem az ingatlanos szerint szóval biztos àtakart volna verni.

2023. dec. 10. 23:13
 18/18 A kérdező kommentje:
Most meg írt hogy lenne àtvételi elismervény ha leadom a kauciót...hát nem tudom mit tegyek
2023. dec. 11. 00:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!