Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit kereshetek avonozással?

Mennyit kereshetek avonozással?

Figyelt kérdés
Sziasztok leadtam az első rendelést avonból. Csak 10414 Ft-ra rendeltek, és azt szeretném kérdezni akik avonoznék, hogy ebből mennyi lesz a fizetésem? És ez hogy megy? 1 hónapba egyszer kapok fizetést? Vagy rendeléstől függ? Előre is köszönöm a választ

2023. nov. 26. 17:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%

Aztán van-e vállalkozásod ehhez a sztorihoz, vagy hogyan kívánsz adózni a jövedelemből?

S van-e olyan végzettséged, amellyel ezt a tevékenységet végezheted?

2023. nov. 26. 21:22
 12/19 anonim ***** válasza:
32%

Az egyik csaj katalógusát láttam a múltkor, abban valahogy sávos jutalék rendszer volt megadva emlékeim szerint, de valami 15% volt a max és ahhoz irgalmatlan összegű rendelést kellett leadni.

Szerintem ha 5%-ot nyersz vele, az már jó, de megéri ezért a hűhő?

2023. nov. 27. 08:53
 13/19 A kérdező kommentje:
Igazából én csak hobbiból csinálom, suli mellett. Gyüjtögtem, hogy ha valami ruhára lesz szükségem magamnak tudjam fizetni.
2023. nov. 27. 14:16
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Az teljesen mindegy hogy mire gyűjtögetsz, vállalkozás nélkül üzleti tevékenység = adócsalás.
2023. nov. 27. 15:52
 15/19 Senior Séf ***** válasza:
50%
Engem '98-ban próbáltak befírölni.
2023. nov. 27. 16:47
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
Ha sok rendelèst leadsz , akkor esetleg egy parfümöt tudsz magadnak rendelni a "fizetèsedből"
2023. nov. 27. 19:49
 17/19 anonim ***** válasza:
41%

"Nem olvastam el mert csak megkérdezték hogy akarok e gondoltam miért ne és be regisztráltak egyből."

Tehát akár az is lehet a szerződésedben, hogy kötelező minden hónapban x értékben rendelned, ami miatt nem fizetésed lesz, hanem csak kiadásod. És ez messze nem annyira légből kapott ötlet.

Az Avont nem ismerem, de sok hasonló MLM cég dolgozik úgy, hogy vagy az első rendelésnél van egy tetemes minimum összeg, aztán a te dolgod, hogy mennyi idő alatt tudod visszatermelni, vagy akár minden rendelésre is lehet minimum rendelés, hogy ne csak a saját szükségleteid rendeld le értékesítői kedvezménnyel, hanem motivált legyél az értékesítésben - vagy legalábbis abban, hogy minél nagyobb tételben vásárolj tőlük.

MINDIG el kell olvasni, hogy milyen feltételeket vállalsz. Már csak azért is, hogy ne a GYK-n kelljen utólag megkérdezned azt, amit szerződésben elfogadtál, amikor beléptél.

Nem elég, hogy elmondják neked, mi hogyan működik, mert szóban bármit mondhatnak. Amit mondanak, az nem bizonyítható, másnap már te se tudod pontosan felidézni, hogy mit mondtak, bizonyítani még kevésbé tudod. Egyedül az számít, ami a szerződésben le van írva, mert csak az bizonyítható. Bármilyen vita van köztetek, ők a szerződést fogják lobogtatni, hogy te ezt vállaltad el, ez kötelező rád.

A legtöbb csaló pontosan így húzza csőbe az embereket. Annyira szeretnél egy kis könnyen szerzett pénzt, hogy bele sem gondolsz, hogy mivel vernek épp át és milyen következményei lesznek az informálatlan döntésednek - aztán majd jössz vissza a GYK-ra kérdezgetni, hogy most mit lehet csinálni, ha már késő...

Még igazán komoly átverésnek se kell lennie, mert a biztosítók és bankok is egy csomót trükköznek ezzel. Az ügyintéző leígéri neked a csillagokat is, hogy milyen kedvező az ajánlata, csak épp azt nem mondja el, hogy milyen kizárások vannak a szerződésben, amikor nem fizet a biztosítás, nem hangsúlyozza ki, hogy vannak ám rejtett költségek is az ajánlatba építve, amik miatt messze nem jársz olyan jól, mint a reklám szöveggel, amit ő lenyom neked. Mert amit ő mond, az felkelti az érdeklődésed, hogy akard és elaltatja a gyanúdat, hogy ellenőrizni akard. Aztán meg már aláírtad a szerződést és ha csak utána számolod ki, valójában mennyire is éri meg neked a megkötött üzlet, akkor már jó eséllyel késő szerződést bontani, vagy módosítani.

Ezért kell előbb elolvasni, hogy mik a feltételek, utána kiszámolni, hogy megéri-e neked és csak utána szerződni bárkivel bármire.

2023. nov. 29. 16:47
 18/19 anonim ***** válasza:
38%
Nincs szivuk itt az embereknek..jo ha 1000 Ft-ot fog keresni vele, de már azt is egyből adoztatni akarjak :D
2023. nov. 29. 22:24
 19/19 anonim ***** válasza:
37%

Még mindig jobb, ha itt "piszkáljuk" vele, hogy adózni kell utána, mint ha mondjuk elkezdi TikTokon hirdetni, hogy vásárolhatnak tőle majd a NAV próbavásárlói világosítják fel, hogy mennyi a büntetés érte, hogy feketén üzletel.

Persze lehet, hogy így karácsonykor inkább a mikulást meg a vásározókat zaklatják, de azért jobb az óvatosság.

2023. nov. 29. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!