Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Prémium állampapír éves...

Prémium állampapír éves forduló előtt is fizet?

Figyelt kérdés

Vettem idén prémium állampapírt. A kamatforduló januárban lesz, de nekem sajnos muszáj kivennem az egészet. Kérdésem az lenne, hogy az eddig felhalmozott kamatot megkapom? Vagy csak kamatfordulókor van kifizetés?

Azt tudom, h lejárat előtt ha kiveszem a pénzem az költséggel jár.

2023. nov. 20. 16:04
 1/2 anonim válasza:
1% költséggel jár most ha idő előtt eladod, elvileg a kamatot is megadják időarányosan. Ezt a kamat fordulót én sem értem
2023. nov. 20. 16:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Megkapod az eddig felhalmozott kamatot, viszont a betett összegnek csak a 99%-át kapod vissza.

Kamatforduló pedig azt jelenti, hogy minden évben az adott sorozatszámban meg van határozva, melyik hónapban fizeti ki a teljes évi kamatot, vagy ha nincs bent 1 teljes éve az adott sorozatban, akkor részarányosan, mindezt úgy, hogy amellett, hogy a teljes kamatot kifizeti, ha ki akarod venni a pénzed, akkor nem 99%-át kapod meg az eredetileg betett összegnek, hanem 100%-át.

2023. nov. 20. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!