Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora összeg az, amit már...

Mekkora összeg az, amit már érdemes befektetni bármibe?

Figyelt kérdés

Ez csak egy elméleti kérdés, ezen agyaltam valamelyik nap. Szinte bármilyen befektetés csak nagyon alacsony % nyereséget hoz. Ha valaki nem alapból milliárdos, az el is felejtheti a befektetést, mint pénzkeresetet?

Ne gondoljatok nagy összegre. Mondjuk havi 40-50 ezres nyereséghez mennyit kell befektetni?

2023. nov. 19. 18:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%

6-8 millió, mínusz garázsadó...

vagy 1-2 millió mínusz teljeskörű casco...

Vagy foglalkozhatsz üzletszerű bérbadással is (kölcsönzés) ez meg árufajtától függ mínusz cégfenttartási költség, és járulékterhek...

2023. nov. 19. 18:50
 2/14 krwkco ***** válasza:
52%

"Mekkora összeg az, amit már érdemes befektetni bármibe?"

Minél kevesebb munkával jár egy befektetés, annál kisebb összeggel érdemes megtenni. Már csak azért is, mert minél kevesebb pénze van valakinek, annál többet számít, a hozam, amit kap.

Pl. ha mondjuk valakinek az ÖNyP befizetés után járó adóvisszatérítés (150 ezer) megéri, akkor neki a PMÁP-ba befektetett 500 ezer-1 millió hozama már pénznek számít.

De ha valaki csak takarékoskodni vagy gyakorolni akar, akkor az ÁKK számlanyitás még kisebb pénzekkel is megéri.

De pl. részvénnyel nem érdemes foglalkozni, ha a számlavezetési díj meg a minimum vételi/eladási jutalék elviszi a hasznot. Azt mondanám, hogy ott a határ a részvénycsomagonként 1000 euro vagy dollár. Alacsony díjú számlánál.

2023. nov. 19. 19:02
 3/14 anonim ***** válasza:
38%
ha havi 50000 forintot raksz valamibe 1 evig az 600k, 10x 6m, 100x 60m. Na most szepen nezd vissza hogy 10 eve mennyit ment a bitcoin, vagy a tesla, vagy Nvidia, netflix, apple stb... En bitcoint gyujtogetek 1000 dollaros arfolyam ota, sajnos meg en se ertem el a 100xet de a kovetkezo bull run utan lehet hogy nyugdijba megyek.
2023. nov. 19. 19:33
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
akár 20ezret is lehet, a kávé ára megy fölfelé, a szavatossága ,akár egy évre előre is meg lehet venni.
2023. nov. 19. 20:24
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Eleve tévképzet az, hogy a befektetés az azt jelenti, hogy berakod a pénzt, a nyereségből meg élsz, mint Marci hevesen. A befektetések elsősorban a pénz reálértékének megőrzése a célja. Ha infláción felül még hoz is, azért az elég nagy és ritka nyeremény. Innentől kezdve elég egyértelmű, hogy akkora összeget érdemes befektetni, amekkora van, nincs mire várni.
2023. nov. 19. 20:28
 6/14 anonim ***** válasza:
40%
tudásba. Lehet tanulni nyelvet, IT skilleket (nem csak programozás létezik)
2023. nov. 19. 20:33
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

Tízmilliós nagyságrend, de lehet hogy száz az, ahol egyáltalán érdememes ilyesmit fontolgatni.

Néhány millió az még a tartalékok, vagyontárgyak szintje, de még erre is el lehet tizmilliókat költeni. Ízlés dolga például, hogy kell-e sajá lakóingatlan vagy autó - ha nem, ennyivel beljebb vagy, voltaképpen ezt csinálják az early retirement-esek is.

Néhány millió évente elmegy beruházásokra, az egészségi állapotod fönntartására, váratlan vagy ritka kiadásokra. A többség lepukkant épületekben lakik, vagy olyanban, ami az elkövetkezendő 10-20 évben fog lepukkanni. Ha a sajátod, erre a célra sem árt néhany 10 millió lekötve, különben szívás lesz.

A nagy többség szerintem kapásból elkölthetne néhány milliót képzésekre is, hogy olyan munkát tudjon vállalni, ami valóban jól fizet. Ez meg a legjobb befektetés...

Na, ha ezek mind megvannak, és még mindig van tiz-húsz milliód, az már tud "neked dolgozni". Neked, de nem nelküled, figyelned és ismerned kell az értékpapírok piacát, az ingatlanokat, vagy bármit, amibe fektetve a pénzed dolgozik. Tíz-húsz de inkább 40-50 ahol már valóban van értelme, ennyi egy jó helyen fekvő kislakás ára, de akkor még mindig nem költöttél rá. Szóval nekem valahol 100-nál kezdődik, azalatt marad a klasszikus munkás lét, némi kis megtakarítással, tartalékokkal.

2023. nov. 19. 20:57
 8/14 A kérdező kommentje:
#7 te voltál az első, aki valóban a kérdésre válaszolt. Én is valahová idetettem magamban az összeget.
2023. nov. 19. 21:00
 9/14 anonim ***** válasza:

7-es baromira túlgondolod, ha valóban "nagy gáz" van, mindegy hány milliód van!

Főleg random személyeknél van az, hogy egyszerűen elteszik a pénzed aztán kb semmi cserébe...

(Lásd Berki aki öngyilok lett, pedig mégcsak nem is volt annyira random, vagy ott van pl: a Lagzi Lajcsi is jelenleg még mindíg a rácsosakadémián, pedig Mexikóig futott...)

Kérdező, és kedves hetes...

Gyertek le a filmekről, mert a valóság marhára más!

2023. nov. 19. 21:22
 10/14 A kérdező kommentje:
#9 én nyitott vagyok a valóságra, ha hajlandó vagy megosztani :D
2023. nov. 19. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!