Akik a határ közelébe laknak és átjárnak dolgozni szlovákiába, ausztriába, itthon a TB-tek hogyan van rendezve?
Halvány fogalmam sincs róla. Világosan elő kell adni a TB vagy egészségbiztosító ügyfélszolgálaton is, hogy mi a helyzet, mert én mehettem vissza még egy körre. A NAV küldözgette a felszólítást, hogy fizessem magam után a TB járulékot, aztán valami másik nyomtatványt az orrom alá dugtak a TB-nál amikor megint bementem, utána minden rendben volt. Szokásos adatokon kívül a kinti "TAJ szám" azaz SVNR - Sozialversicherungsnummer kell és a biztosító neve, ezekről a munkáltató elküldi neked a papírokat.
Ja és az E-Card igénylés még egy külön történet, bár az elég gördülékenyen megy.
E-Card akkor kell ha kint szorulsz orvosi ellátásra vagy orvosi alkalmassági vizsgálatra küld a munkáltató. Igénylés, kiküldik aztán ott lapul nálad mindig. Itthon viszont nem az E-Cardot kell lobogtatni a dokinál, hanem változatlanul a TAJ kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!