Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik a határ közelébe laknak...

Akik a határ közelébe laknak és átjárnak dolgozni szlovákiába, ausztriába, itthon a TB-tek hogyan van rendezve?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 23:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Az osztrák munkáltató fizeti a biztosítást az osztrák biztosító felé. Itthon végig kellett járni mindent, NAV, Kormányablak, TB ügyfélszolgálat, nyomtatványokat kitölteni aztán egymással leboltolják. Voltam már azóta itthon háziorvosnál, szemészeten sürgősségin, egyik helyen sem mondták, hogy ne lenne biztosításom, úgyhogy elvileg látják a rendszerben, hogy minden OK.
2023. nov. 15. 17:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi és ha emlékszel milyen számú nyomtatványok voltak amik kellettek?
2023. nov. 15. 17:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Halvány fogalmam sincs róla. Világosan elő kell adni a TB vagy egészségbiztosító ügyfélszolgálaton is, hogy mi a helyzet, mert én mehettem vissza még egy körre. A NAV küldözgette a felszólítást, hogy fizessem magam után a TB járulékot, aztán valami másik nyomtatványt az orrom alá dugtak a TB-nál amikor megint bementem, utána minden rendben volt. Szokásos adatokon kívül a kinti "TAJ szám" azaz SVNR - Sozialversicherungsnummer kell és a biztosító neve, ezekről a munkáltató elküldi neked a papírokat.

Ja és az E-Card igénylés még egy külön történet, bár az elég gördülékenyen megy.

[link]

E-Card akkor kell ha kint szorulsz orvosi ellátásra vagy orvosi alkalmassági vizsgálatra küld a munkáltató. Igénylés, kiküldik aztán ott lapul nálad mindig. Itthon viszont nem az E-Cardot kell lobogtatni a dokinál, hanem változatlanul a TAJ kártyát.

2023. nov. 15. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!