Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan működik a Trading 212?

Hogyan működik a Trading 212?

Figyelt kérdés

Ha veszek náluk egy részvényt, akkor az valóban az én nevemen lesz vagy csak úgy tűnik?

Tehát én leszek a részvény tulajdonosa?

Mivel díjmentes a tranzakció, nincsen kezelési költség, ezért erős kételyeim vannak

2023. nov. 14. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Konkrétan le van írva a weboldalukon.

"Indeed, you are the beneficial owner of your shares. Although the registered owner may be Trading 212 or another intermediary entity, you retain the status of the beneficial owner."

2023. nov. 14. 11:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Milyen nyelven kérdeztem?
2023. nov. 14. 12:01
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Magyarul nincs leírva, ha ilyen szinten vagy életképtelen, akkor csak be kell másolnod mondjuk Google Translate-be.
2023. nov. 14. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha valamit ingyen kapsz, ott

- te vagy a termék (ezek az ingyenes brokerek eladják a kereskedési megbízásaid adatait más piaci szereplőknek)

- más módon húznak le (vajon tényleg annyiért vette meg a bróker a részvényt a tőzsdén, amennyit terhelt a pénzszámládon, vagy még egy kis rejtett díjat is beépített a részvényárba?)

2023. nov. 14. 12:47
 5/7 krwkco ***** válasza:

"Tehát én leszek a részvény tulajdonosa?"

DeepL fordítás:

"Valójában Ön a részvények haszonhúzója. Bár a bejegyzett tulajdonos lehet a Trading 212 vagy egy másik közvetítő szervezet, Ön megtartja a haszonhúzó státuszát."

A "beneficial owner" nem valódi tulajdonos. Az is lehet, hogy nem is veszik meg a részvényt, csak szembeállítják a short és long pozíciókat. Vagy bizonyos esetekben arra számítanak, hogy úgysem lesz árfolyamnyereséged, úgyhogy elég lesz, ha eladáskor levonják a veszteségedet.

Kipróbálhatod, hogy vételi ajánlatot teszel egy kisebb forgalmú részvényre. Éppen a legjobb ajánlat alatt és megnézed, hogy megjelent-e a megfelelő tőzsdén ajánlatként vagy forgalomként.

2023. nov. 14. 13:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez jó ötlet, amit az 5-ös írt a végén.

2023. nov. 14. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:

"díjmentes a tranzakció"

"Ha valamit ingyen kapsz, ott"

Nem egészen díjmentes, és nem kapod ingyen; én kétféle költséggel találkozom ott rendszeresen, az egyik a spread, ez minden vásárláskor jelen van, a másik pedig a devizaváltás kapcsán keletkező fee (ha pl. euro vagy forint alapú számlád van, s amerikai részvényt veszel, vagy dollár alapú számlád van, s pl. európai részvényt veszel).

Nem magasak ugyan ezek a költségek, de minden egyes vásárláskor jelen vannak.

2023. nov. 15. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!