Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki lakik Bécs környékén?

Ki lakik Bécs környékén?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtunk rajta, hogy kiköltöznénk, de itthon egész jól élünk és szeretném besaccolni, hogy mekkora életszínvonal csökkenés lenne, ha átmozdulnánk Ausztriába.

Tudtok segíteni az alábbi kérdésekben?

Melyik városok “felelnek meg” a Budai oldali agglomerációnak? Ott mennyi az ingatlanok ára (bérlés, vásárlás), egy nappali+3 szobás kertes ingatlan esetén? (Vagy hol tudnám ezt kikeresni).

Mennyiből lehet Bécsben egy nyugis (felső?) középosztálybeli életszínvonalat fenntartani?

Pl.

1. Agglomerációban két autó, vagy jó tömegközlekedésű lakás

2. Jó eü ellátás (legalább olyan, mintha a céged fizetné a medicover biztosítást)

3. Óvodák és jó iskolák a gyerekeknek

4. Legyen lehetőség megtakarítani/hitelt fizetni

5. Évi egy hét nyaralás Horvátországban

6. Ne kelljen hónap végén számolgatni, hogy mennyi jut élelmiszerre, ha akarom tudjak heti 1-2 alkalommal tudjak halat enni stb.

7. Ne okozzon problémát külön tanárt fogadni a gyerekeknek

8. Tudjanak sportolni, zenét és nyelvet tanulni

2023. nov. 14. 01:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm évekig laktak Bécsben,most haza költöztek és inkább ingáznak a rezsi miatt.

Itthon még mindig olcsóbb az autó biztosítás is.

2023. nov. 14. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Bécsbe nem kiköltözni kell, hanem dolgozni egyikőtöknek, és örülsz ha kapsz egy lyukat ötödmagaddal összezárva 400 euro plussz rezsiért.

Vagy mindketten kimentek egyszerre valami kulimelóra akkor könnyebb fizetni egy garzont kettőtöknek.

2023. nov. 14. 07:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Mi az oktatás miatt gondolkodunk rajta, nem szeretném, ha a gyerekeknek ingázniuk kéne a suli közelében szeretnénk lakni.

Mivel a férjemnek phd-ja van, ezért nekünk főleg olyan városok játszanak, ahol van kutatásfejlesztés.

Mielőtt pedig valaki beleköt, én magánsuliba jártak, nekem annyira nem jött be. Ha itthon maradunk, lehet az lesz, de legalább mérlegelnénk mást is.

2023. nov. 14. 08:31
 4/7 krwkco ***** válasza:
100%

"a férjemnek phd-ja van, ezért nekünk főleg olyan városok játszanak, ahol van kutatásfejlesztés."

Kisebb, egyetemi városok nem jönnek szóba? Pl. Leobenben az egyetem köré kisebb fejlesztési vállalkozások is csoportosulnak.

2023. nov. 14. 11:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Megnézzük azt is, van esetleg oda információd a fenti kérdésekről?
2023. nov. 14. 12:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha megtalálod a legjobb ingatlanportálokat, akkor megírod ide? Követem a témádat. :)

Érdekel, mivel jár egy ingatlanvásárlás, milyen illetékek, adók vannak, esetleg airbnb lehetőség.

2023. nov. 15. 03:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Ezt találtam : [link]
2023. nov. 15. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!