Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csinálnál az életeddel ha...

Mit csinálnál az életeddel ha lenne 40-50 milliód?

Figyelt kérdés

És albérletben laksz a pároddal

Kort írjatok

2023. nov. 11. 18:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

#10: Kusshadsz, nem Téged kérdeztek.

#9: IT-ban dolgozunk mind a ketten.

2023. nov. 11. 21:21
 12/22 anonim ***** válasza:
25%
#11: A kamuzós proli XD
2023. nov. 11. 21:37
 13/22 anonim ***** válasza:
#12: Unalmasak vagytok már nagyon. Túlórázzatok, Ti is össze tudjátok majd spórolni néhány gombóc fagyira.
2023. nov. 11. 21:50
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
#13: Aham, még szerencse, hogy tudod, mennyit kell spórolnom egy fagyira, még valami kamuznivaló esetleg?
2023. nov. 11. 21:51
 15/22 anonim ***** válasza:
vennék Pesten egy lakást.
2023. nov. 11. 22:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Én is lakást vennék vagy kettőt, mindenképp vennék fel hitelt is, főleg, ha a csok+ feltételeinek megfelelnék és 3%-os kamattal adnák, de nekem 8,5 %-os kamattal is megérné, mert nem tudok jól befektetni a kp-m meg csak áll a számlámon.
2023. nov. 12. 06:24
 17/22 anonim ***** válasza:

Jót nevettem az eddigi válaszokon, köszi :D

Komolyra fordítva a szót, bár nem lakok "albérletben a párommal", volt már ilyen szituáció nem is olyan rég, és ugyanazt tettem volna "40-50 millióból" mint ma.

Kifizettem volna a tulajdonomban álló lakás terheit: akkoriban 4-5, ma már csak 2-3 millió (fogalmam sincs hogy akkor ide költöztünk volna-e, ma itt lakok...)

Törlesztettem volna a diákhitelt, minden egyéb tartozásomat: akkoriban 2-3, ma már sajnos 4-5 millió

Megvennék, megcsináltatnék mindent ami a házon/lakáson/egészségügyileg stb. szükséges, aktuális: 4-5 millió

Képezném magam fél évig, hogy magasabb legyen a fizetésem, és hogy rendezzem magam körül a dolgokat, elmennék fizetés nélkülire is: 4-5 millió

1 évi vésztartalék: 4-5 millió

Tartalék a nagyobb beruházásokra: 4-5 millió

(Utóbbiakat betenném valamilyen kötvénybe.)

Kb. 10-20 millió Ft maradna, abból bele tudnék vágni komolyabban egy hobbi projektembe, hogy jövedelmező is legyen. Vagy be tudnék fizetni egy önerőt a szomszéd lakásba, amit utána kiadnék. Esetleg költenék még rá és csinálnék belőle egy jó kis szálláshelyet.

De az is lehet, hogy mindez túl bonyolult, és inkább csak forgatnám ezt a pénzt pár évig, hogy utána "nyugdíjba mehessek."

2023. nov. 12. 11:27
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha albérletben élnék, akkor valószínű vennék egy lakást, hogy ne kelljen bérleti díjat fizetni. Akkor is, ha egy egyszerű állampapír havi kamata simán kifizeti a bérleti díjatokat. (Csak azért, mert én úgy sejtem, amint csökken az infláció, sarcolni fogják az idő előtti eladásokat, de ne legyen igazam... Ha ettől nem tartanék, akkor belepakolnám és várnék 1-2 évet.)
2023. nov. 12. 11:32
 19/22 anonim ***** válasza:
Én is inkább kifizetném az összes adóssagomat, ami 10 millió alatti összeg, nekem is van egy ingatlanom, ha ugyanabban a városban lenne a munkám, vagy teljes HO, akkor azt alakítanám ki úgy hogy erre alkalmas legyen, ha nem akkor csinálnék belőle egy profi airbnb szállást, self-check-innel és hasonlókkal. A maradék 30-40 millióból nem biztos, hogy lakást vennék, inkább 1:1:1:1 arányban költenék önfejleszésre, esetleg egy lakás kezdőrészletére vagy bármire ami egy új vállalkozás alapja, csinálnék én is egy vésztartalekot és lenne befektetésre elkülönítve is 10 millióm. Igazából ekkora pénz megoldaná az életemet, a kiadásaim 100 körül lecsökkennének, a bevételeim kb ennyivel megnőhetnének, gond nélkül tudnék újra befektetni, a mostaninál produktívabb életet élnék.
2023. nov. 12. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:
Vennék egy kisebb lakást Bp peremkerületében 35 millióért. Berendezném, kicsit kipofoznám +illeték és ügyvéd, ez mondjuk még 5 milla (nyilván sokkal többet is el lehet költeni rá). Ha maradna még pár millióm, beraknám állampapírba. Ja igen, és kajálnék egy jót valahol 😀
2023. nov. 13. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!