Elvált anyuka vagyok egy 7 éves gyermekkel, ketten egy albérletben, kevés fizetéssel. Dolgozom, de nehéz jól fizető állást találni, mert alkalmazkodnom a gyerekhez nyilván és egy kisvárosban élünk. Lenne valakinek egy ötlete internetes munkához?
Itthon tudnék még mellette dolgozni, miután kész a házifeladata.
Irodában dolgozom napi 8 órában, értek a számítógéphez.
Tud valaki egy lehetőséget számomra, hogy legyen egy kis plusz pénzünk?
Elvált nő, anya vagyok, kicsit nagyobb gyerekkel.
Bankszektorban dolgozom jól megfizetett munkakörben, de átérzem a problémádat.
Azon gondolkodj el esetleg, hogy biztosan az hozza-e a több bevételt, ha még napi 2-3 órát (ennél többet hosszú távon minőségi munkát végezve kisgyerek mellett tökegyedül egyszerűen nem lehet csinálni, akárki akármit mond!) dolgoznál? Érettségivel, egy kis office ismerettel gyakorlatilag - bocsánat, de- képzetlen vagy a mai világban.
Helyette amit esetleg meggondolhatnál:
- nyelvtanulás (hidd el, elég kihívás lesz az gyerek mellett, ha komolyan veszed!)legyen konkrét cél: felsőfokú nyelvvizsga, élő nyelvtudás
- valamilyen értelmes (!!!) szakképzés, amivel többletjövedelemre tehetsz szert a napi 8 órában is- igen, bele kell tolni alsó hangon 2 évet, de egyrészt van már felnőttképzési “diákhitel” is, szóval az sok normális, piacképes képzésnél nem is kifogás, hogy nincs rá keret… sőt esti, hétvégi stb képzések is vannak
- napi 2-3 órányi szakképzetlen (telefonos-tukmálós vagy ügyfélszolis) munkával havi nettó mennyi pénzt tudnál összeszedni? 6-7-80 ezret?
Ennyi visszahozható esetleg abból is, hogy komolyan elkezdesz otthon főzni, befőzni, kenyeret, kalácsot, süteményt készíteni, nem rendelgetésre, pizzázgatásra menjen el a pénzetek. Igen, meló ez is, de legalább közben pl tudsz foglalkozni is rendesen a gyerekkel (verset tanulni, matekot magyarázni is lehet, ügyfélszolis munkától nettó idegbeteg leszel..), ami azért lehet, hogy értékes szempont a pénz mellett is
- esetleg hasonló korú gyerekekre vigyázhatsz, ha egyébként értelmes, motivált nő vagy kultúrált körülmények között, akkor esetleg tanulhatsz is velük, neked és a te gyerekednek haszon, plusz még egy kis pénz is
7 éves gyerek még 2-3 évig azért legalább igényli a délutáni foglalkozást, kísérést, esetenként tanulást stb.
"Irodában dolgozom napi 8 órában, értek a számítógéphez."
Be tudod kapcsolni meg kikapcsolni? Ha valóban értenél hozzá akkor nem lenne kevés a fizetésed fiam.
Ha valami főzős dologhoz értesz, az pl. segítség lehet.
Pl. lekvár befőzés + eladás vagy tortakészítés vagy karácsonyi tálakat készíteni esetleg ha tudsz varrógépet használni akkor sokan keresnek jó varrónőt. Szerintem, ha sikerül beindítani a bizniszt, akkor ha van autód, jó lehet a vasalást megcsinálni másnak, tudsz beszélgetni a gyerekkel, közben tv-t nézel és kivasalod a ruhákat.
gyerektartás? mi az a kb 20 ezer forint? az iskolai étkeztetés 12 ezer, az osztálypénz havi 1000 ft
marad 7 ezer belőle, de tízórait minden reggel pakolni kell, az iskolai tanszereket pótolni, a ruhákat szintén, most is téli kabátot kéne vennem, az a pénz amit kapok nem elég semmire, sajnos megállapodtunk és nem hajlandó többet adni. Neki maradt a közös lakás, én meg fizetek egy szar albérletet havi 80 ezerért, plusz rezsi. Borzasztó.
A bankszektorban dolgozó jól megfizetett válaszoló tényleg k*rvára átérzi a problémád. Ezt maga a rosszindulatú hozzászólása is mutatja.
Egyébként Kérdező jelentkezhetnél más munkára. Nekem van ismerőseim, akik végzettség nélkül dolgoznak: hotelben, bankban, ápolásban(segéd). Lehet, találsz valamit, ami jobban fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!