Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van egy lakás hitelem a...

Van egy lakás hitelem a párommal elvaltunk de ő mint adostars maradt közbe a hitelt nem fizettük pár hónapja. Egy kft-be két fős egy ismerőssel benne vagyok mint ügyvezető igazgató. Mi történik ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ha nincs fizetve mert nincs munkám akkor először a céget terhelik azaz gondolom tiltás megy rá amibe benne vagyok vagy az adostarstol tiltanak először?
2023. nov. 7. 08:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha lakáshitel akkor a lakás fog elúszni. (Fizetési felszólítások, hitel felmondás stb után) Ha a lakás nem ér annyit hogy a hitelt a bank visszanyerje, akkor a fennmaradó összeget még a jövedelemből vonják, inkasszózzák, végrehajtják stb mind az adóstól mind az adóstárstól.

A céget amiben tag vagy (ha jól értem társtulaj is) ez annyiban érintheti hogy a végrehajtás során a tulajdonrészedet is elveszi a végrehajtó és kényszerértékesíti. Utána valaki más lesz helyetted a cégben. A vezérigazgatói posztról is lemondhatsz jó eséllyel így.

2023. nov. 7. 09:01
 2/2 anonim ***** válasza:

"Ha nincs fizetve mert nincs munkám"

Ha lenne egy lakáshitelem, bármilyen munkát elvállalnék, csak hogy fizetni tudjam és ne kerüljek utcára.

2023. nov. 8. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!