Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet.e ebből problémám?

Lehet.e ebből problémám?

Figyelt kérdés

Eladtam egy laptopot fél éve, nem volt adásvételi, illetve semmi ilyesmi. Ami nekem volt a laptophoz odaadtam. Aztán fél év után rám ír, hogy 3hónapja szervízben van a laptop de nem cserélik ha nincs számla, de én nálam már nincs ily esmi nem is tartogatnám, illetve arra se emlékszem, hogy azt adtam e neki vagy kérte.e.

Lehet.e ebből problémám?

2023. nov. 3. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Nem. 3 hónap után kenje a hajára. Magánszemély vagy, magánszemélyként adtad el a laptopot, nem vagy köteles garanciát adni rá.

A szerviznek semmi köze a számlához, hacsak nem garanciát próbál érvényesíttetni. Fizesse ki a javítást és akkor megjavítják.

2023. nov. 3. 13:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Elvileg van a laptopra garancia, de ugye szamlat lehet nem adtam, vagy nem emlékszem rá

És kérik

De hát nem tartogattam semmitsem, sőt azért az ember fél év után már el is felejti h egyáltalán eladta xd

2023. nov. 3. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Tehát ha jól értem, úgy adtad el a laptopot, hogy azon még élt a gyári garancia, és most ezt szeretné a vevő érvényesíteni?
2023. nov. 3. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha a gyári garancia még érvényes, akkor ahhoz általában nem kell számla, mert a service tag alapján le tudják kérdezni, hogy meddig garanciás. Ha pedig az még nem telt le, akkor tökmindegy, hogy ki és mikor vette, javítják garanciában.

Nekem volt egyszer egy Dell gép, amit Kínában vettek és meghalt benne a HDD. Se számla, se garanciajegy, se semmi nem volt, viszont service tag alapján a gyártástól számítva csak 5 hónapos volt a gép. Nosza jeleztem a Dell felé. Kijöttek, elvitték a régi HDD-t, hozák az újat, ügy lezárva garanciában.

2023. nov. 3. 14:57
 5/6 A kérdező kommentje:

3asnak, igen

Viszont en nem jartam utana h most mi kell a garihoz, ő se

Megmutattam a gépet tetszett neki megvette

2023. nov. 3. 15:15
 6/6 anonim válasza:
Bgh
2024. febr. 25. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!