Hol tudom megnézni, hogy melyik kriptovalutát melyik ország bocsátotta ki?
Tudom, rosszul fogalmaztam. Úgy értem, hogy aki kibocsátotta, az melyik országhoz tartozik.
Maga a kibocsátó érdekel, onnan menni fog a keresés.
Ne haragudj, de ez a kérdés értelmetlen.
Nem országok bocsájtják ki, még csak általában nem is intézmények/szervezetek (amiknek telephelye van) hanem emberek, akik ott vannak, ahol akarnak.
Nem magánszemélyek bocsátják ki, hanem gazdasági társaságok, vagy más jogi személyek.
Az adott kripto hivatalos honlapján nyilván megtalálod a kibocsátóját, vagy ráguglizol az eredetére.
De a kriptók 98%-a bóvli, egy forintot sem tennék azokba, úgyhogy javaslat: csak annyit tegyél bele, amit nem sajnálsz elbukni.
Hogy egy adott kriptovalutát kik fejlesztenek, melyik cég / szervezet tartozik hozzá, azt nagyon jól meg tudod ismerni két forrásból is :
1. A kriptovaluták projektjének fehér könyve (WhitePaper) sok mindent elárul.👇
2. Másik érdekes forrás lehet maga a GitHUB, amely valójában a nyíltforráskód szemléletét követő fejlesztők eszmecsere platformja és verziókövető szolgáltatása 👇
#JohnyWalker
Köszi, kérdező nevében is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!