Megszűnik az árvasági ellátás, ha rendes főállásban bejelentenek?
A kérdés nagyon jó!
Nem találtam a jogszabályban olyan kizáró tényezőt, miszerint ha munkaviszonyt létesítesz, akkor ne járna az ellátás.
Ha nappali rendszerű képzésben részesülsz, és mellette még dolgozol is (akár rövidebb, akár hosszabb ideig), véleményem szerint nem zárja azt ki, hogy járjon az árvaellátás.
Ugyanis a hallgatói nyilvántartásból csak arról kell adatot szolgáltatni, hogy fennáll-e még a nappali rendszerű hallgatói jogviszony vagy sem.
Kereseted, jövedelmed véleményem szerint nem fogja érinteni az árvaellátás folyósítását, mert nincs olyan kizáró rendelkezés, amely ezt tartalmazná.
Aki más véleményen van, az jogszabályhelyre hivatkozzon...
Személyesen érintett vagyok, kb 1,5 éve, hogy nem kapom már.
Pár évvel ezelőtt jártam nappali képzésre, majd felnőttképzésre (heti min. 7 óra), ezalatt teljes munkaidőben dolgoztam bejelentve, ugyanis másképp semmi pénzem nem volt...
Ügyintézőnél én is érdeklődtem emiatt anno, és semmi akadálya nem volt a folyósításnak. (A feltételeknek kellett megfelelni, igazolni a sulit stb...)
(Legelső válaszolónak csak annyit, hogy igen is volt, mikor az "pár fillér" nagyon sokat jelentett...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!