Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kerül 10.000 Ft.-ba a...

Miért kerül 10.000 Ft.-ba a mai napig egy számológép?

Figyelt kérdés
Hihetetlen, amikor ennyi pénzért legyártanak 10 olyan processzort, aminek pont az a lényege, hogy hatalmas számokkal foglalkozzon.

2023. okt. 25. 16:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A piac árazza be. Plusz költsége sem áll meg abban, hogy "mennyibekerülaprocesszor".

Van egy tokozása, egy fejlesztési költsége, egy szállítási díj meg millió dolog.

Egybként van 5 eurós gép is, ami már tud szögfüggvényeket, meg van közel 80 ezer ft-os is, ami integrál meg derivál, és grafikusan ki is rajzolja a függvényeket:

[link]

2023. okt. 25. 16:55
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
A hülyék adója kerül ennyibe rajta.
2023. okt. 25. 17:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

49 éves vagyok és még megvan a gimis Casio számológépem, két AA ceruzaelem kell bele és ma is működik. Az utóbbi 20 évben ritkán használtam, de előtte kijárta velem a gimit és az egyetemet.

A mai árát ki sem merem számolni, igaz, nem is emlékszem pontosan, hogy mennyibe került, de nem volt olcsó.

2023. okt. 25. 18:31
 4/15 anonim ***** válasza:
Akkoriban még, 30 éve, a Commodore 64-es és a ZX Spectrum voltak a számítógépek, az első IBM PC-k akkor kezdtek bejönni.
2023. okt. 25. 18:34
 5/15 anonim ***** válasza:
4 igen, és nézd meg, mennyi ma egy eredetu c64, vagy pl egy c64 „laptop“. Dx vagy milyen névre hallgatott.
2023. okt. 25. 19:06
 6/15 anonim ***** válasza:

Minden mobilban ingyen van.

Valahol be kell hozni az árát.

2023. okt. 25. 19:26
 7/15 A kérdező kommentje:

1: Igen tudom, de valljuk be, hogy nem aranyból készülnek.

Tisztában vagyok vele, hogy sokáig bírják, de mivel nagyon nincs mi tönkremenjen bennük, miért ne bírnák sokáig

Tudom, hogy telefonon ingyen van, de suliban nem lehet használni.

2023. okt. 25. 19:39
 8/15 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy töredékébe kerül, mint egy mobil. Ha mobilra nem sajnálsz 100 ezret, vagy akár 300 ezret, amit 3-4 évente biztosan lecserélsz, akkor ne sajnálj már 10 ezret egy számológépre, amit egyszer megveszel és ha vigyázol rá, akkor kiszolgál egy életen át!

Vicces vagy már! 2-3 Bigmac menü árát sajnálod éppen.

2023. okt. 25. 19:45
 9/15 anonim ***** válasza:

Lehet venni számológépet a sarki kínai boltban 3000 forintért és a mediamarktban 10-15 ezerért. Van különbség a kettő között. A kínais géppel csak számolni tudsz, a 10+ ezer forintos géppel már tudsz másodfokú egyenletet megoldani, szórást számolni és határozatlan integrált számolni.

Telefon és telefon között akár több százezer forint is lehet a különbség akkor a számológép árán se legyél kiszakadva.

2023. okt. 25. 19:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha egy napi kajára, vagy piára nem sajnálsz 5 ezret, vagy egy doboz cigire 2 ezret, egy elfbárra 5 ezret, ne sajnálj már két napi kajád árát egy számológépre.

Veszel egy márkás sneakert 30-60 ezerért, az sem tart tovább egy évnél a lábadon.

2023. okt. 25. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!