Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » GreenGo hogyan ellenőrzi...

GreenGo hogyan ellenőrzi vissza hogy nem a bérlő vezette a kocsit?

Figyelt kérdés

Van rá egyáltalán lehetősége abban az esetben ha nem történik balesetvagy gyorshajtás miatt fénykép a soförről?

Nektek számláztak már ki emiatt kötbért?

Pl. Ha ketten ülönk a kocsiban, én bérlem de a párom vezet, számíthatunk kötbérre?

#kötbér #GreenGo #vezetés átengedés
2023. okt. 14. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi vagyok, próbáljátok ki, aztán majd írd meg ide a tapasztalataidat!
2023. okt. 18. 08:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyszer kipróbáltuk, de nyilván nem lett semmi, vélemenyem szerint leginkább gyorshajtaskori fényképezéskor vagy balesetnél derülhet ki.
2023. okt. 18. 08:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Meg az is biztos gyanús ha több telefonon van valaki bejelentkezve, de ugye mi egy kocsiban ültünk, csak nem én vezettem.
2023. okt. 18. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Esetleges balesetkor biztosan nem magyarázod ki. Lesz szemtanú, aki azt mondja majd, hogy nem is a nő vezetett, hanem a férfi...

Olvasd el, hogy szerződést szegsz-e a kormány átengedésével, ha igen, akkor a gatyád rámehet egy balesetkor.

2023. okt. 18. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:

A honlapjukon elég semmitmondó a válasz arra, ki használhatja:

"Ki használhatja?

Ahogy a szlogenünk is szól: Enyém, Tiéd, Miénk!

A regisztrációhoz érvényes jogosítvánnyal és bankkártyával kell, hogy rendelkezz. Fontos azonban, hogy betöltsd a 18. életévedet."

Ha csak ennyit olvas el vki, akkor ez alapján bárki vezetheti, aki ezeknek megfelel, már ami a szerződést illeti, a büntetőjogi következményeket ide nem értve.

Az ÁSZF így szól:

"8.3.6.1. Azon Bérlő, aki a kibérelt

Személygépkocsit albérletbe vagy

jogosulatlan személy használatba

adja, annak birtokát jogosulatlan

személynek átengedi illetőleg az ÁSZF

4.3.5.3. pontjának előírását figyelmen

kívül hagyva biztosít jogosulatlan

személynek hozzáférést

Személygépkocsihoz, az ÁSZF 9.4.

pontja szerint szerződésszegést követ

el, és ennek alapján kötbér fizetésére

kötelezhető, amelynek mértékét a

Díjszabás tartalmazza

(...)

Kibérelt Személygépkocsi jogosulatlan személynek való átadása (kötbér) 100.000,- Ft ÁSZF 8.3.6.1"

Jó kérdés, hogy mit jelent a jogosulatlan. KRESZ szerinti jogosulatlanságot? A KRESZ így foglamaz a jogosultságról:

"4. § (1) Járművet az vezethet, aki

a) * a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultsággal rendelkezik,

b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá

c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol."

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

Van egy ilyen sejtelmes rész ugyanakkor az ÁSZF-ben:

"1.7. Az e-carsharing szolgáltatás

igénybevétele kapcsán a Felek között

fennálló jogviszonyból eredő

követelést az Ügyfél kizárólag

GreenGo előzetes hozzájárulásával

engedményezhet vagy ruházhat át

harmadik személyre."

Számomra nem egyértelmű, hogy mi tartozik a "jogviszonyból eredő követelés"-ek közé, de ha tippelnem kéne, akkor a vezetés igen. Szóval arra kell készülni, hogy egy baleset esetén +100.000 Ft költséged lesz a GreenGo felé, ha nem te vagy leszerződve és előtte nem kértél engedélyt arra, hogy átengedd. Ha bárki ezt meg tudná itt cáfolni, annak én is örülnék.

dec. 25. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!