Kereskedelemben a jogszabály szerint jár vagy nem jár a havi egy teljes szabad hètvège?
Nem tudom hogyan keressem neten, ezèrt remèlem tud valaki èrdemben segíteni. Bolti dolgozó vagyok.
Règebbről úgy emlékszem hogy a jogszabály szerint a dolgozót megilleti a havi egy szabad hètvège. Mostanra úgy hallottam, módosult a jogszabály ès havi egy nap szabad hètvègi nap jár csak.
A főnökasszony sajnos egy munkamániás ember aki nem mellesleg ott tesz keresztbe a másiknak ahol csak lehet. Mert ő van magasabb pozícióban ès a kisebbet nyugodt szívvel taposhatja el...
Nem az számít, hogy bolti dolgozó vagy, hanem a munkaidőbeosztásod.
Egyenletes, vagy egyenlőtlen munkaidő beosztásod van? A bolt egyműszakos, vagy többműszakos? Munkaidőkeretben van megállapítva a munkaidőd?
↑ 3-as válasz írója! (2023. okt. 11. 10:16)
Miért nincs köze a munkaidőbeosztáshoz?
„105. § (1) Hetenként két pihenőnapot (heti pihenőnap) kell beosztani. A heti pihenőnapok egyenlőtlenül is beoszthatók.
(2) Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén hat egybefüggő munkanapot követően legalább egy heti pihenőnapot be kell osztani.
(3) Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén
a) a megszakítás nélküli,
b) a több műszakos,
c) az idényjellegű tevékenység
keretében foglalkoztatott munkavállaló számára havonta legalább egy heti pihenőnapot be kell osztani.”
↑
2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről hatályos szövege.
A havonta legalább egy heti pihenőnap az nem havi egy hétvége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!