Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzügyileg teljesen csődöt...

Pénzügyileg teljesen csődöt mondok szép lassan. Ti, hogyan élitek meg az utóbbi 1-2 évet?

Figyelt kérdés
Annó volt egy vállalkozásom ami mára teljesen csődöt mondott. Ezáltal több, mint 1 millió forint tartozásom van a NAV felé. Van egy 250.000 forintos tartozásom is egy behajtó cég felé. Kb. 300.000 Ft-ot keresek havonta amiből fizetek 110.000 forint albérletet, 10.000 telefonszámlát és 7000 forintot netre. Nem járok bulikba és hobbim sincs. Nem igazán költök a kaján és a cigin kívül semmi másra mégis hó végén már kölcsön kell kérnem. Fogalmam sincs, hogy mit csinálok rosszul, de azt veszem észre, hogy hónapról-hónapra csak lejjebb csúszok és fogalmam sincs, hogy hogyan fogom rendezni az életemet. Teljesen kilátástalan a helyzetem.
2023. okt. 9. 20:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Én megdupláztam a fizumat
2023. okt. 9. 20:43
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk a cigi árából egy év alatt vissza tudnád fizetni az adossagodat....
2023. okt. 9. 20:44
 3/14 A kérdező kommentje:
Én csak leírtam a saját tapasztalataimat az elmúlt időszakkal kapcsolatban és arra vagyok kíváncsi, hogy ti, hogyan élitek meg ezt az időszakot. Nem pedig azt, hogy papolj itt nekem a cigiről. Ennyi örömöm van az életbe, hogy azt a pár nyomorult szál cigit elszívom. Nem fogom azt is eldobni magamtól.
2023. okt. 9. 20:49
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Hát, jó. Akkor szívd.

Nekem nőtt a jövedelmem, gyarapodott a befektetésem.

Koszi,minden oké.

2023. okt. 9. 20:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy infláció, de amúgy nem igazán változott semmi ami miatt rosszabbul kellene mennie általánosságban a dolgoknak.

Nem értem hogy lehet tartozásod a NAV felé, pedig nekem is van cégem. COVID elején volt egy kis para, de utána igazából a home office miatt, és a digitális fejlődési lehetőségek miatt majdnem dupláztam az éves bevételt. Jelenleg is elég jól megy a szekér. Mondjuk úgy hogy a teljes tartozásaid együtt kevesebb mint amennyit egy hónapban átlag kiveszek a cégből. De gondolom nem sikersztorit akarsz hallani.

Neked azt mondanám, hogy stabilizáld a helyzetet. Downscale. Szobabérlés. A cigit offold (sosem értettem mire jó), és ha nullán vagy, akkor kezdj tervezni előre. Én ha ennyire nem menne itthon, akkor külföldben gondolkodnék a helyedben pár évre.

2023. okt. 9. 20:56
 6/14 anonim ***** válasza:
17%
Bevételem duplázódott és pozíciót is váltottam cégen belül az elmúlt 2 év alatt, + a vállalkozásom is stabilan hozza a fizetésemmel egyenlő, de van hogy nagyobb összeget.
2023. okt. 9. 21:10
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

" Nem igazán költök a kaján és a cigin kívül semmi másra mégis hó végén már kölcsön kell kérnem. Fogalmam sincs, hogy mit csinálok rosszul, de azt veszem észre, hogy hónapról-hónapra csak lejjebb csúszok és fogalmam sincs, hogy hogyan fogom rendezni az életemet."

Több a kiadásod, mint a bevételed.

Most akkor vállalkozó vagy és 300 000 a nettód?

Van könyvelőd? Nem tudna javasolni egy kedvezőbb adózási formát?

Valami jó marketingstratégiával több, jobb ügyfélkört szerezni? Árat emelni?...

A 110 000 bérleti díjat leírni költségként?...

Cigire mennyi megy el?

Autót tartasz fenn?

Kisállatot?

2023. okt. 9. 21:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

" Nem igazán költök a kaján és a cigin kívül semmi másra"

Lehet itt egy rejtett túlköltés, nem biztos, hogy van. Kizárólag közértből eszel vagy veszel, rendelsz kész ételt is? Van konyhakerted, vagy mindent meg kell vegyél?

2023. okt. 9. 21:42
 9/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nem lehet csődöt jelenteni? Mert akkor felszámolják a céget és nincs tartozás..? Nem?
2023. okt. 9. 21:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

1, 10k sok egy telefonszámlára

2, Cigi is pénzégetés, szó szerint.

Bár látszik, hogy a vállalkozás nem vót neked való ha ennyi tartozást zsebből nem tudsz kiperkálni mert ez ma aprópénz.

2023. okt. 10. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!