Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van pár milliónk ami egy ház...

Van pár milliónk ami egy ház vásárlás esetén önerő lenne. Mibe fektessük amíg nem találunk házat?

Figyelt kérdés

Már 1 éve keresgélünk ingatlant, és a jelenlegi helyzetben lehet hogy ez még húzódni fog. Ezért olyan befektetést keresek amiből 3 hónap múlva is de ha úgy van akár 1 év múlva is kivehetem a pénzt a hozammal együtt.

Mivel nem tudjuk mikor találunk megfelelő ingatlant a férjemmel, ezért nem tudjuk 2-3 évig fixen lekötni.

A szüleim a Magyar Állampapír prémiumot javasolták, abból ki lehet venni 3-4hónap múlva ha hirtelen kell az ingatlan vásárláshoz?

Ők azt mondták "3 havonta van hozam kiutalás". Picit ködös volt nekik is, meg nekem is ahogy magyarázták a feltételeit.

Tud valaki ebben segíteni?

Olyan befektetést keresek ahol gyarapodik is a pénz, de ha úgy van ki is vehetem az aktuális hozammal együtt. Ja és fontos hogy ha további megtakarításunk van azt is hozzá tehessük.

Most jelenleg egy megtakarítási számlán pihen a pénz, és bosszantó hogy 5hónap alatt 500ft-ot gyarapodott egy igen nagy összeg. (5M)

Köszönöm ha segítesz ❤️

2023. szept. 26. 09:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Pest megyében, Budapesten dolgozunk szóval olyat szeretnénk találni ahonnan 20-30perc alatt Újbudán tudunk lenni. :)

Sajnos ez nagyon leszűkíti a kört maximum 40M-ig.

De mivel nem sürgős, ezért kitartóan keresgélünk.

Emiatt is akarjuk a pénzt addig lekötni, mert lehet még talán 1 év is lesz mire találunk valamit. Kitudja.. :)

Köszi a segítséget!

2023. szept. 26. 17:15
 12/18 anonim ***** válasza:

"olyat szeretnénk találni ahonnan 20-30perc alatt Újbudán tudunk lenni. :)"

Kocsival vagy vonattal?

2023. szept. 26. 17:54
 13/18 anonim ***** válasza:

5 M Ft prémium állampapírban, visszaváltási költség levonása után 680 ezer Ft-ot hoz egy év alatt. Az 170 ezer Ft/negyedév. Kb 3-4 havonta egy havi félretett pénzeteket kapjátok meg pluszban, ajándékba. Ezzel jelenleg butaság nem élni.

A Prémium állampapír bár évente fizet kamatot, ha időközben visszaváltod, akkor az addig felhalmozódott kamat jár, azt megkapod. A kamatfizetésnek annyiban van értelme, hogy mikor azt jóváírják, akkor tudod a kamatot újra befektetni, akkortól lesz kamatos a kamat. Nem azt jelenti, hogy egy évig nem kapsz semmit. Szóval én nem DKJ-znék, nem éri meg.

2023. szept. 26. 21:11
 14/18 A kérdező kommentje:

"Kocsival vagy vonattal?"

Kocsival :)

Az utolsónak köszi a levezetést! ☺️

Átgondoljuk

2023. szept. 26. 21:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a Boráros téren nézzetek lakást, vagy a Gellért téren, onnan kocsival 20 perc Újbuda a reggeli és délutáni csúcsban, dugóban. :D
2023. szept. 26. 23:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Szerencsére a reggeli délutáni csúcs minket nem érint. Más időintervallumban járunk dolgozni :)
2023. szept. 26. 23:47
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
Budapesten csak este 8 és reggel 6 között nincs dugó. :)
2023. szept. 27. 07:36
 18/18 Bőrarc ***** válasza:

Az én szituációm hasonló, annyi különbséggel, hogy én hitel nélkül vennék lakást.

Nyáron eladtam a lakásomat 34 millió forintért és Győrben vennék panelt hasonló(+- 2 millió különbözet) áron.

Én 2024. 06. 26. lejáratú diszkont kincstárjegybe fektettem, akkor még elérhető volt 9% feletti hozammal. Így a 34 millióból, ha lejáratig tartom, lesz 36 millió 630 ezer forint. Ha találok olyan lakást, ami az elképzeléseimnek megfelelő, akkor nem lesz ennyi a hozam, de talán alkuval tudom azt kompenzálni.

De sajnos csak kamufelújított lakások vannak túlárazva vagy normálisan felújított, de magasan(8-10. emelet) vagy erkély nélküli, stb. Így amíg nem lesz, ami érdekel, addig befektetve van a pénz.

Én ajánlom a DKJ-et, ítt nem kell attól tartani, hogy emelik a visszaváltási költséget. A leghosszabb futamidejű is egy éves.

2023. okt. 1. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!